АБА - Драма у Лакташима: Игокеа једва побиједила Задар!

Кошаркаши Игокее савладали су Задар 94:92 у мечу 18. кола АБА лиге. Задар промашио три шута за побједу.  

Кошарка 29.01.2018 | 20:15
АБА - Драма у Лакташима: Игокеа једва побиједила Задар!
Гости су у последњих седам секунди имали три шута за победу, али су Брзоја једном и Ноулс два пута промашили покушаје за три поена.

Игокеу су до победе носили Јевтовић са 18 поена и осам скокова, те Артис са такође 18 поена, шест скокова и три асистенције.

По 16 поена додали су Рајнхарт и Шибалић док су по 11 убацили Рикић и Вук Радивојевић који је имао и осам асистенција, те шест скокова.

У тиму Задра су се истакли Вуковић са 19 поена, шест скокова и четири проигравања, Ноулс са 17, Владовић и Крајина са по 13 поена, те Божић са 12 уз 12 скокова и шест асистенција.

Клуб из Републике Српске реванширао се гостима за пораз 82:76 у првом дијелу сезоне.

У мечу 18. кола Игокеа је савладала Задар резултатом 94:92 и стигла до седмог тријумфа у сезони.

Права драма виђена је у Лакташима, а екипа Драгана Бајића уз много среће стигла је до тријумфа након мшто су се екипе константно смјењивале у вођству, а гости пропустили прилику да дођу до двоцифрене предности и ријеше меч.

Задар је трећом тројком Вуковића имао вођство 71:63, али је промашио наредни напад након тајм аута Бајића  и Радивојевић је то казнио тројком на истеку треће четвртине.

У првом дијелу посљедњег периода Задар је имао пет, шест поена предности, али је Шибалић изнудио прекршај и погодио три бацања, а потом погодио двије тројке којима је држао Игокеу у игри.

Расположени плејмејкер Артис искупио се за промашени флоутер и донио Игокеи четири разлике - 94:90, након чега су Задрани смањили на 94:92.

Услиједила је права драма. прво је Рајнхарт фаулом у нападу искомпликовао ситуацију Игокеи у посљедњим секундама, али гости то нису успјели да искористе упркос катастрофалном дефанзивном скоку Игокее у финишу.

Један од најбољих играча у редовима Задра, Престон Ноулс имао је прилику да донесе побједе свом тиму, али је промашио два шута за три поена и Игокеа је стигла до побједе.

Најбољи у редовима Игокее били су Јевтовић и Артис са по 18 поена, а Рајнхарт и Шибалић уписали су по 16.

Код Задра најефикаснији су били Вуковић са 19 и ноулс са 17 постигнутих поена.

На овом мечу дебитовали су Кетин Томас Рајнхарт и Били Престон, који је прије само два дана стигао у Лакташе и одрадио само један тренинг са екипом.

Игокеа је тако прекинула низ од два пораза, док је Задар након неуспјеха против Морнара у прошлом колу уписао други везани пораз.

АБА, 18. коло:
Игокеа – Задар 94:92
21:00 Звезда – Партизан

Уторак:
20:00 Мега – МЗТ

Недеља:
Морнар – Будућност 87:81
Цибона – ФМП 84:85 пп

Петак:
Олимпија – Цедевита 65:64

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар