ABA - Drama u Laktašima: Igokea jedva pobijedila Zadar!

Košarkaši Igokee savladali su Zadar 94:92 u meču 18. kola ABA lige. Zadar promašio tri šuta za pobjedu.  

Košarka 29.01.2018 | 20:15
ABA - Drama u Laktašima: Igokea jedva pobijedila Zadar!
Gosti su u poslednjih sedam sekundi imali tri šuta za pobedu, ali su Brzoja jednom i Nouls dva puta promašili pokušaje za tri poena.

Igokeu su do pobede nosili Jevtović sa 18 poena i osam skokova, te Artis sa takođe 18 poena, šest skokova i tri asistencije.

Po 16 poena dodali su Rajnhart i Šibalić dok su po 11 ubacili Rikić i Vuk Radivojević koji je imao i osam asistencija, te šest skokova.

U timu Zadra su se istakli Vuković sa 19 poena, šest skokova i četiri proigravanja, Nouls sa 17, Vladović i Krajina sa po 13 poena, te Božić sa 12 uz 12 skokova i šest asistencija.

Klub iz Republike Srpske revanširao se gostima za poraz 82:76 u prvom dijelu sezone.

U meču 18. kola Igokea je savladala Zadar rezultatom 94:92 i stigla do sedmog trijumfa u sezoni.

Prava drama viđena je u Laktašima, a ekipa Dragana Bajića uz mnogo sreće stigla je do trijumfa nakon mšto su se ekipe konstantno smjenjivale u vođstvu, a gosti propustili priliku da dođu do dvocifrene prednosti i riješe meč.

Zadar je trećom trojkom Vukovića imao vođstvo 71:63, ali je promašio naredni napad nakon tajm auta Bajića  i Radivojević je to kaznio trojkom na isteku treće četvrtine.

U prvom dijelu posljednjeg perioda Zadar je imao pet, šest poena prednosti, ali je Šibalić iznudio prekršaj i pogodio tri bacanja, a potom pogodio dvije trojke kojima je držao Igokeu u igri.

Raspoloženi plejmejker Artis iskupio se za promašeni flouter i donio Igokei četiri razlike - 94:90, nakon čega su Zadrani smanjili na 94:92.

Uslijedila je prava drama. prvo je Rajnhart faulom u napadu iskomplikovao situaciju Igokei u posljednjim sekundama, ali gosti to nisu uspjeli da iskoriste uprkos katastrofalnom defanzivnom skoku Igokee u finišu.

Jedan od najboljih igrača u redovima Zadra, Preston Nouls imao je priliku da donese pobjede svom timu, ali je promašio dva šuta za tri poena i Igokea je stigla do pobjede.

Najbolji u redovima Igokee bili su Jevtović i Artis sa po 18 poena, a Rajnhart i Šibalić upisali su po 16.

Kod Zadra najefikasniji su bili Vuković sa 19 i nouls sa 17 postignutih poena.

Na ovom meču debitovali su Ketin Tomas Rajnhart i Bili Preston, koji je prije samo dva dana stigao u Laktaše i odradio samo jedan trening sa ekipom.

Igokea je tako prekinula niz od dva poraza, dok je Zadar nakon neuspjeha protiv Mornara u prošlom kolu upisao drugi vezani poraz.

ABA, 18. kolo:
Igokea – Zadar 94:92
21:00 Zvezda – Partizan

Utorak:
20:00 Mega – MZT

Nedelja:
Mornar – Budućnost 87:81
Cibona – FMP 84:85 pp

Petak:
Olimpija – Cedevita 65:64

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar