Дефинитивно: Џеко остаје у Роми!

Челсијева једина опција сада је Оливије Жиру. . .

Фудбал 30.01.2018 | 10:15
Дефинитивно: Џеко остаје у Роми!
Челсијева куповина у Риму неће се завршити пакетом, већ само Емерсоном Палмијеријем пошто је потврђено: Един Џеко ће и у наставку сезоне носити дрес Роме, док ће Емерсон колико већ у уторак бити представљен у Западном Лондону као алтернатива Маркоса Алонса на левом боку. 

Расплет какав је могао да се очекује, пошто Челси и Џеков агент Ирфан Реџепагић нису могли да се договоре око годишњих примања, односно превасходно око дужине уговора. Џеко је од Челсија захтевао гарантовану сарадњу до јуна 2021. године, док на Стамфорд Бриџу нису хтели да погазе већ успостављена правила када су у питању играчи старији од 30 година и нудили су само уговор на годину и по дана. Џеко је чак био спреман да смањи годишња потраживања са 8.000.000 на 6.000.000 евра, али посао је дефинитивно пропао. 

Додуше, још од почетка целе саге све је упућивало на то да ће посао пропасти. Џеку се није превише одлазило из Рима, у преговоре је ушао тек после телефонског разговора саАнтонијом Контеом, а против одласка из Вечног града била је Џекова изабраница, манекенка Амра Силајџић.

То значи да ће једина Челсијева активна опција у нападу бити још само Оливије Жиру. Мада и ту се ситуација развија у смеру где Француз неће завршити на Стамфорд Бриџу. Проблем је, наиме, у томе што Арсенал жели да прода Жируа како би покрила трансфер Пјер Емерика Обамејана из Дортмунда, док Челси размишља само о позајмици до краја сезоне, где би искусни нападач попунио рупу услед све извеснијег одласка Мишија Батшуајиа у Дортмунд у великом трансфер троуглу. 

Све је мање времена за Челси, коме озбиљно сада гори под ногама...

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

XXX

30.01.2018 14:33

Зена сњим млати како она хоце ето сто ти је зивот.

ОДГОВОРИТЕ