Definitivno: Džeko ostaje u Romi!

Čelsijeva jedina opcija sada je Olivije Žiru. . .

Fudbal 30.01.2018 | 10:15
Definitivno: Džeko ostaje u Romi!
Čelsijeva kupovina u Rimu neće se završiti paketom, već samo Emersonom Palmijerijem pošto je potvrđeno: Edin Džeko će i u nastavku sezone nositi dres Rome, dok će Emerson koliko već u utorak biti predstavljen u Zapadnom Londonu kao alternativa Markosa Alonsa na levom boku. 

Rasplet kakav je mogao da se očekuje, pošto Čelsi i Džekov agent Irfan Redžepagić nisu mogli da se dogovore oko godišnjih primanja, odnosno prevashodno oko dužine ugovora. Džeko je od Čelsija zahtevao garantovanu saradnju do juna 2021. godine, dok na Stamford Bridžu nisu hteli da pogaze već uspostavljena pravila kada su u pitanju igrači stariji od 30 godina i nudili su samo ugovor na godinu i po dana. Džeko je čak bio spreman da smanji godišnja potraživanja sa 8.000.000 na 6.000.000 evra, ali posao je definitivno propao. 

Doduše, još od početka cele sage sve je upućivalo na to da će posao propasti. Džeku se nije previše odlazilo iz Rima, u pregovore je ušao tek posle telefonskog razgovora saAntonijom Konteom, a protiv odlaska iz Večnog grada bila je Džekova izabranica, manekenka Amra Silajdžić.

To znači da će jedina Čelsijeva aktivna opcija u napadu biti još samo Olivije Žiru. Mada i tu se situacija razvija u smeru gde Francuz neće završiti na Stamford Bridžu. Problem je, naime, u tome što Arsenal želi da proda Žirua kako bi pokrila transfer Pjer Emerika Obamejana iz Dortmunda, dok Čelsi razmišlja samo o pozajmici do kraja sezone, gde bi iskusni napadač popunio rupu usled sve izvesnijeg odlaska Mišija Batšuajia u Dortmund u velikom transfer trouglu. 

Sve je manje vremena za Čelsi, kome ozbiljno sada gori pod nogama...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

XXX

30.01.2018 14:33

Zena snjim mlati kako ona hoce eto sto ti je zivot.

ODGOVORITE