Велика част за Сашу Обрадовића!

Саша Обрадовић тренер светских звезда на Ол стару! Ништа мање се није ни очекивало.  Саша Обрадовић на Ол стару ВТБ лиге! Српски кошаркашки тренер Саша Обрадовић је на свој 49. рођендан добио изузетан поклон у виду великог признања ВТБ лиге.

Кошарка 31.01.2018 | 08:30
Велика част за Сашу Обрадовића!
Српски кошаркашки стручњак Саша Обрадовић добио је велику част да буде тренер на предстојећем Ол стар мечу ВТБ лиге, саопштено је на званичном сајту овог такмичења.

Његов супарник на другој клупи биће руски стратег Васили Карасев, који ће бити задужен да води руски тим у окршају са страним звездама најјачег регионалног такмичења.

Обрадовић је позван да на предстојећем Ол стар мечу ВТБ лиге у Санкт Петерсбургу, предводи екипу ’Светских звезда“.

Обрадовић са великим успехом води Локомотиву Кубањ која заузума прву позицију у ВТБ лиги у веома јакој конкуренцији екипа као што су ЦСКА Москва, УНИКС, Химки и Зенит.

Српски стручњак је рекао да је поносан што је добио прилику да има овако важну улогу у великом догађају. 

"Бити изабран за тренера Ол стар тима, међу толико сјајних тренера у ВТБ лиги је велика част и привилегија. Радићу још вредније да испуним сва наша очекивања. Желео бих да се захвалим својим играчима који ми пружају подршку и који ми олакшавају посао. Желим да се захвалим и свим навијачима Локомотиве који су ме подржавали од првог дана откако сам дошао. Осећам да имам велики задатак и дужност да оправдам њихово поверење", рекао је Обрадовић. 

Меч свих звезда ВТБ лиге заказан је за 17. фебруар и против Обрадовићевих „Светских звезда“, играће тим „Руске звезде“ који предводи Василиј Карашев, тренер Зенита. Оба тренера ће саставе својих екипа објавити првог фебруара. 

Поред изузетних резултата у ВТБ лиги, Обрадовићев тим бриљира и у Еврокупу. Локомотива Кубањ се налази на првом месту групе Г Топ 16 фазе континенталног такмичења, где до сада има победе у свих 14 утакмица и сматра се једним од фаворита за освајање трофеја.

Саша Обрадовић ће под својом „командом“ имати Серхија Родригеза (ЦСКА Москва),Квина Колома (Уникс), Мардија Колинса (Локомотива), Друа Гордона (Зенит), Франка Елегара (Локомотива), Котија Кларка (Автодор), Нанда де Колоа (ЦСКА Москва), Ентонија Гила (Химки), Џастина Картера (Астана), Ентонија Хиларда (Јенисеј), Стефона Лазмеа (Уникс) и Кодија Милер Мекинтајера (Парма).

На супротној страни, односно у тиму највећих руских звезда, наћи ће се: Алексеј Швед(Химки), Сергеј Карасев (Зенит), Никита Курбанов (ЦСКА), Дмитри Кулагин (Локомотива),Андреј Воронцевич (ЦСКА), Антон Понкрашов (Уникс), Петр Губанов (Нижњи), Сергеј Моња(Химки), Иван Стребков (Нижњи), Дмитри Хвостов (Локомотива), Артем Клименко (Автодор),Иван Ухов (Парма).

Локомотива од доласка Саше Обрадовића прошле сезоне блиста, а сада је нанизала 25 победа у свим такмичењима! Локомотива је недавно савладала ЦСКА усред Москве, а такав подвиг је у последњих девет месеци остварио само још Фенербахче.

Интересантно, поред Обрадовића на Ол стар утакмици наћи ће се још четворица играча Локомотиве, што је само потврда одличног рада у Краснодару.

Обрадовић и Карасев ће стартне петорке објавити 1. фебруара. Утакмица ће бити одиграна у Санкт Петербургу 17. фебруара. 

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар