Velika čast za Sašu Obradovića!

Saša Obradović trener svetskih zvezda na Ol staru! Ništa manje se nije ni očekivalo.  Saša Obradović na Ol staru VTB lige! Srpski košarkaški trener Saša Obradović je na svoj 49. rođendan dobio izuzetan poklon u vidu velikog priznanja VTB lige.

Košarka 31.01.2018 | 08:30
Velika čast za Sašu Obradovića!
Srpski košarkaški stručnjak Saša Obradović dobio je veliku čast da bude trener na predstojećem Ol star meču VTB lige, saopšteno je na zvaničnom sajtu ovog takmičenja.

Njegov suparnik na drugoj klupi biće ruski strateg Vasili Karasev, koji će biti zadužen da vodi ruski tim u okršaju sa stranim zvezdama najjačeg regionalnog takmičenja.

Obradović je pozvan da na predstojećem Ol star meču VTB lige u Sankt Petersburgu, predvodi ekipu ’Svetskih zvezda“.

Obradović sa velikim uspehom vodi Lokomotivu Kubanj koja zauzuma prvu poziciju u VTB ligi u veoma jakoj konkurenciji ekipa kao što su CSKA Moskva, UNIKS, Himki i Zenit.

Srpski stručnjak je rekao da je ponosan što je dobio priliku da ima ovako važnu ulogu u velikom događaju. 

"Biti izabran za trenera Ol star tima, među toliko sjajnih trenera u VTB ligi je velika čast i privilegija. Radiću još vrednije da ispunim sva naša očekivanja. Želeo bih da se zahvalim svojim igračima koji mi pružaju podršku i koji mi olakšavaju posao. Želim da se zahvalim i svim navijačima Lokomotive koji su me podržavali od prvog dana otkako sam došao. Osećam da imam veliki zadatak i dužnost da opravdam njihovo poverenje", rekao je Obradović. 

Meč svih zvezda VTB lige zakazan je za 17. februar i protiv Obradovićevih „Svetskih zvezda“, igraće tim „Ruske zvezde“ koji predvodi Vasilij Karašev, trener Zenita. Oba trenera će sastave svojih ekipa objaviti prvog februara. 

Pored izuzetnih rezultata u VTB ligi, Obradovićev tim briljira i u Evrokupu. Lokomotiva Kubanj se nalazi na prvom mestu grupe G Top 16 faze kontinentalnog takmičenja, gde do sada ima pobede u svih 14 utakmica i smatra se jednim od favorita za osvajanje trofeja.

Saša Obradović će pod svojom „komandom“ imati Serhija Rodrigeza (CSKA Moskva),Kvina Koloma (Uniks), Mardija Kolinsa (Lokomotiva), Drua Gordona (Zenit), Franka Elegara (Lokomotiva), Kotija Klarka (Avtodor), Nanda de Koloa (CSKA Moskva), Entonija Gila (Himki), Džastina Kartera (Astana), Entonija Hilarda (Jenisej), Stefona Lazmea (Uniks) i Kodija Miler Mekintajera (Parma).

Na suprotnoj strani, odnosno u timu najvećih ruskih zvezda, naći će se: Aleksej Šved(Himki), Sergej Karasev (Zenit), Nikita Kurbanov (CSKA), Dmitri Kulagin (Lokomotiva),Andrej Voroncevič (CSKA), Anton Ponkrašov (Uniks), Petr Gubanov (Nižnji), Sergej Monja(Himki), Ivan Strebkov (Nižnji), Dmitri Hvostov (Lokomotiva), Artem Klimenko (Avtodor),Ivan Uhov (Parma).

Lokomotiva od dolaska Saše Obradovića prošle sezone blista, a sada je nanizala 25 pobeda u svim takmičenjima! Lokomotiva je nedavno savladala CSKA usred Moskve, a takav podvig je u poslednjih devet meseci ostvario samo još Fenerbahče.

Interesantno, pored Obradovića na Ol star utakmici naći će se još četvorica igrača Lokomotive, što je samo potvrda odličnog rada u Krasnodaru.

Obradović i Karasev će startne petorke objaviti 1. februara. Utakmica će biti odigrana u Sankt Peterburgu 17. februara. 

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar