Барсин капиталац за наставак сезоне - Едвин Џексон!

Уговор потписан до краја сезоне.

Кошарка 31.01.2018 | 13:30
Барсин капиталац за наставак сезоне - Едвин Џексон!
Најављено - завршено. 

Барселона је завршила трансфер Едвина Џексона и тако, бар на папиру, решила проблем у завршници. Посрнули каталонски великан и ове сезоне кубури са резултатима, упркос новим, великим улагањима у тим и довођењем Сита Алонса на клупу. Међутим, Барселона је подбацила и у досадашњих двадесет рунди Евролиге има тек седам победа, готово без икаквих изгледа да заигра у четвртфиналу елитног такмичења. Као један од највећих проблема Барселоне већ дуже време наводи се изостанак скорера с континуитетом, па јеЏексон виђен као добро решење. 

Џексон се у Каталонију враћа после две и по године, где се није прославио у првом мандату. Играјући за Барселону у сезони 2014/15 бележио је просечно око три поена у Евролиги, због чега је касније отишао у Уникаху. Играјући у Малаги Џексон је почео да пружа игре на високом нивоу, а био је најбољи стрелац Уникахе с просеком од 21 поена. 

Ипак, у лето 2016. године потписао је за Естудијантес, где је такође блистао, а добре игре уновчио је богатим уговором у Кини. Наступајући за Гвангдонг имао је просек од 16 поена, пет скокова и четири асистенције на 21 утакмици у кинеском првенству.

Џексон је играо и за француску репрезентацију на Мундобаскету 2014. године, када су Триколори освојили бронзу. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар