Barsin kapitalac za nastavak sezone - Edvin Džekson!

Ugovor potpisan do kraja sezone.

Košarka 31.01.2018 | 13:30
Barsin kapitalac za nastavak sezone - Edvin Džekson!
Najavljeno - završeno. 

Barselona je završila transfer Edvina Džeksona i tako, bar na papiru, rešila problem u završnici. Posrnuli katalonski velikan i ove sezone kuburi sa rezultatima, uprkos novim, velikim ulaganjima u tim i dovođenjem Sita Alonsa na klupu. Međutim, Barselona je podbacila i u dosadašnjih dvadeset rundi Evrolige ima tek sedam pobeda, gotovo bez ikakvih izgleda da zaigra u četvrtfinalu elitnog takmičenja. Kao jedan od najvećih problema Barselone već duže vreme navodi se izostanak skorera s kontinuitetom, pa jeDžekson viđen kao dobro rešenje. 

Džekson se u Kataloniju vraća posle dve i po godine, gde se nije proslavio u prvom mandatu. Igrajući za Barselonu u sezoni 2014/15 beležio je prosečno oko tri poena u Evroligi, zbog čega je kasnije otišao u Unikahu. Igrajući u Malagi Džekson je počeo da pruža igre na visokom nivou, a bio je najbolji strelac Unikahe s prosekom od 21 poena. 

Ipak, u leto 2016. godine potpisao je za Estudijantes, gde je takođe blistao, a dobre igre unovčio je bogatim ugovorom u Kini. Nastupajući za Gvangdong imao je prosek od 16 poena, pet skokova i četiri asistencije na 21 utakmici u kineskom prvenstvu.

Džekson je igrao i za francusku reprezentaciju na Mundobasketu 2014. godine, kada su Trikolori osvojili bronzu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar