Узео 2 титуле у Мелбурну, а НЕЋЕ да игра за Хрвате!

Мате Павић, двоструки шампион Аустралијан Опена, поручио да док је селектор Жељко Крајан неће наступати за Дејвис куп тим.

Тенис 30.01.2018 | 18:30
Узео 2 титуле у Мелбурну, а НЕЋЕ да игра за Хрвате!
Хрвати су имали доста успеха на Аустралијан Опену ове године. Марин Чилић играо је финале, прво у каријери, у којем је поражен од Роџера Федерера у пет сетова, а Мате Павић освојио је две титуле у дублу.

Подигао је пехар у мешовитим паровима са Канађанском Габријелом Дабровски, а био је најбољи и у дублу са Аустраијанцем Оливером Марахом.

И док је Чилић одмах после финала кренуо кући како би заиграо за Хрватску у првом колу Дејвис купа против Канаде, Мате Павић јасно је поручио да не жели да игра за репрезентацију.

Двоструки шампион Аустралијан Опена већ три године не игра за домовину, а разлог је - селектор Жељко Крајан!

"Селектор Крајан је изјавио да ме је звао сваки пут за сусрете Хрватске, што је далеко од истине. Никакав позив нисам примио од 2014. до 2017, и последњи пут је истина да сам добио позив, који је више био на иницијативу неких других особа с којима се село када смо пробали да разговарамо и решимо проблем који постоји", изјавио је за ХРТ Мате Павић.

Он је јасно поручио да нема наде да ће са Крајаном поправити однос.

"Са моје стране је то сада, нажалост, завршена прича. Нећу играти за Хрватску док је селектор Жељко Крајан", поручио је пети дубл играч света.

Хрватски медији преносе да проблем Павића и Крајана датира из 2014. године када је Мате замолио да се репрезентацији прикључи касније и самостално припреми за меч против Холандије, а селектор је то одбио.

Крајан је рекао да је свима било задовољство да прате Павића на Аустралијан Опену, јер је он "сигурно најбољи хрватски играч у паровима", али без обзира на то није га уврстио на списак за меч против Хрватске. На њему се налазе Марин Чилић, Борна Ћорић, Виктор Галовић, Иван Додиг и Франко Шкугор.

"Истина је да је Мате Павић добијао позив за сваки Дејвис куп меч у последњих неколико година у којима га није било у репрезентацији. Ја сам сваки пут покушао да га контактирам, али је он сваки пут одбијао комуникацију. Друге истине ту нема. Који су то проблеми, када је све то почело и зашто се то није решило? Ја само могу да кажем да он више не жели да игра за репрезентацију", изјавио је Крајан.

Ко је у праву, а ко није тешко је проценити, али је чињеница да Крајану то није први сукоб са неким од играча из репрезентације Хрватске.

Претходно је имао сукоб са Борном Ћорићем, којег је прецртао уочи финалног дуела са Аргентином у децембру 2016. године, иако је помогао селекцији да стигне до борбе за "салатару".

После тог меча Ћорић је рекао да је "завршио са селектором", али су очигледно ти односи у међувремену изглађени, јер се налази на списку за дуел са Канадом.

Хрватска и Канада састаће се у првом колу Светске групе Дејвис купа, од 2. до 4. фебруара у Осијеку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар