Uzeo 2 titule u Melburnu, a NEĆE da igra za Hrvate!

Mate Pavić, dvostruki šampion Australijan Opena, poručio da dok je selektor Željko Krajan neće nastupati za Dejvis kup tim.

Tenis 30.01.2018 | 18:30
Uzeo 2 titule u Melburnu, a NEĆE da igra za Hrvate!
Hrvati su imali dosta uspeha na Australijan Openu ove godine. Marin Čilić igrao je finale, prvo u karijeri, u kojem je poražen od Rodžera Federera u pet setova, a Mate Pavić osvojio je dve titule u dublu.

Podigao je pehar u mešovitim parovima sa Kanađanskom Gabrijelom Dabrovski, a bio je najbolji i u dublu sa Austraijancem Oliverom Marahom.

I dok je Čilić odmah posle finala krenuo kući kako bi zaigrao za Hrvatsku u prvom kolu Dejvis kupa protiv Kanade, Mate Pavić jasno je poručio da ne želi da igra za reprezentaciju.

Dvostruki šampion Australijan Opena već tri godine ne igra za domovinu, a razlog je - selektor Željko Krajan!

"Selektor Krajan je izjavio da me je zvao svaki put za susrete Hrvatske, što je daleko od istine. Nikakav poziv nisam primio od 2014. do 2017, i poslednji put je istina da sam dobio poziv, koji je više bio na inicijativu nekih drugih osoba s kojima se selo kada smo probali da razgovaramo i rešimo problem koji postoji", izjavio je za HRT Mate Pavić.

On je jasno poručio da nema nade da će sa Krajanom popraviti odnos.

"Sa moje strane je to sada, nažalost, završena priča. Neću igrati za Hrvatsku dok je selektor Željko Krajan", poručio je peti dubl igrač sveta.

Hrvatski mediji prenose da problem Pavića i Krajana datira iz 2014. godine kada je Mate zamolio da se reprezentaciji priključi kasnije i samostalno pripremi za meč protiv Holandije, a selektor je to odbio.

Krajan je rekao da je svima bilo zadovoljstvo da prate Pavića na Australijan Openu, jer je on "sigurno najbolji hrvatski igrač u parovima", ali bez obzira na to nije ga uvrstio na spisak za meč protiv Hrvatske. Na njemu se nalaze Marin Čilić, Borna Ćorić, Viktor Galović, Ivan Dodig i Franko Škugor.

"Istina je da je Mate Pavić dobijao poziv za svaki Dejvis kup meč u poslednjih nekoliko godina u kojima ga nije bilo u reprezentaciji. Ja sam svaki put pokušao da ga kontaktiram, ali je on svaki put odbijao komunikaciju. Druge istine tu nema. Koji su to problemi, kada je sve to počelo i zašto se to nije rešilo? Ja samo mogu da kažem da on više ne želi da igra za reprezentaciju", izjavio je Krajan.

Ko je u pravu, a ko nije teško je proceniti, ali je činjenica da Krajanu to nije prvi sukob sa nekim od igrača iz reprezentacije Hrvatske.

Prethodno je imao sukob sa Bornom Ćorićem, kojeg je precrtao uoči finalnog duela sa Argentinom u decembru 2016. godine, iako je pomogao selekciji da stigne do borbe za "salataru".

Posle tog meča Ćorić je rekao da je "završio sa selektorom", ali su očigledno ti odnosi u međuvremenu izglađeni, jer se nalazi na spisku za duel sa Kanadom.

Hrvatska i Kanada sastaće se u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, od 2. do 4. februara u Osijeku.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar