Гудељ - најбоље плаћени фудбалер Србије!

После годину дана у Кини, репрезентативац наше земље променио је клуб и добио плату какву могу да сањају.  Гудељу 10. 000. 000 од новог клуба! Један од најбогатијих српских фудбалера. . .

Фудбал 30.01.2018 | 19:00
Гудељ - најбоље плаћени фудбалер Србије!
Немања Матић остаће још неко време најскупље плаћени српски фудбалер, али ће Немања Гудељ још неко време - а то би могло да потраје - остати најбоље плаћени српски фудбалер.

Репрезентативац Србије изненадио је многе када се пре годину дана одлучио за трансфер из Ајакса у Тианђин Теду, који је за 26-годишњака из Београда платио 5,5 милиона евра.

Било је јасно још тада да некадашњег везисту Бреде, Алкмара и Ајакса чека добра зарада у Кини, али су се ствари у том смислу још драстичније поправиле ове зиме - после годину дана у Теди, Гудељ је прешао у редове шампиона ове државе, Гвангжу Еверграндеа за, незванично, плату од пет милиона евра годишње.

Нето.

Гудељ је прелазак у екипу новог тренера Фабија Канавара (који је прошле сезоне водио Тианђин Тјенцин) објаснио потребом да редовно игра, што није био случај у претходном клубу, како би изборио место међу учесницима Светског првенства у Русији наредног јуна.

С обзиром на то да је у кинеској Суперлиги додатно смањен број странаца на четири и да, уколико тренер жели сву четворицу да уврсти у стартну поставу мора да има макар четворицу домаћих играча млађих од 23 године у исто време, очигледно је да је Канаваро у Гудељу препознао право појачањуе за одбрану седме титуле освојене прошле сезоне.

Бразилци Алан Карваљо и Рикардо Гуларт, као и Ким Јонг-гвон из Јужне Кореје, чиниће квартер странаца заједно са Гудељом.

Гудељ је потписао уговор до 31. децембра 2019. године.

Матић према уговору са Јунајтедом зарађује 140.000 фунти недељно, односно 7,2 милиона фунти годишње, али бруто. У просеку, фудбалерима у Енглеској остаје нешто мање од 50 одсто прихода када им се одбију порез и остале дажбине.

Српски репрезентативац Немања Гудељ током јучерашњег дана завршио је један од шокантнијих трансфера ове зиме и постао један од наших најплаћенијих играча! 

Како пишу холандски медији, позивајући се на Кинезе, некадашњи везиста Ајакса у Гуангџоуу ће на годишњем нивоу зарађивати 5.000.000 евра нето, што ће рећи да ће за две године (колико износи дужина уговора), без бонуса, инкасирати округло 10.000.000!   

И ништа у овоме не би било чудно, ако у обзир узмемо сулуде суме које се врте у данашње време, али чињеница да се најбогатији и најмоћнији кинески клуб одлучио баш заГудеља, резервисту осредњег тамошњег тима, свакако је привукла пажњу. Па када се на то још дода да је Србин у Тјанђину за годину дана одиграо само 20 утакмица и имао учинак од једног гола и пет асистенција... 

Холанђани су "цаку" пронашли у новим правилима које држава Кина увела клубовима и која подразумевају да на сваки трансфер већи од 5.770.000 мора да се плати готово исто толики порез. Тако је седмоструки узастопни шампион Кине одустао од Раџе Најнголана - који би свеукупно коштао преко 100.000.000 - и одлучио се за куд и камо јефтинију варијанту. А онда се отворила могућност и за овако леп износ плате.

Процене су да је Гудељ Тјенђину плаћен мање од граничне суме за додатни порез... 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар