Gudelj - najbolje plaćeni fudbaler Srbije!

Posle godinu dana u Kini, reprezentativac naše zemlje promenio je klub i dobio platu kakvu mogu da sanjaju.  Gudelju 10. 000. 000 od novog kluba! Jedan od najbogatijih srpskih fudbalera. . .

Fudbal 30.01.2018 | 19:00
Gudelj - najbolje plaćeni fudbaler Srbije!
Nemanja Matić ostaće još neko vreme najskuplje plaćeni srpski fudbaler, ali će Nemanja Gudelj još neko vreme - a to bi moglo da potraje - ostati najbolje plaćeni srpski fudbaler.

Reprezentativac Srbije iznenadio je mnoge kada se pre godinu dana odlučio za transfer iz Ajaksa u Tianđin Tedu, koji je za 26-godišnjaka iz Beograda platio 5,5 miliona evra.

Bilo je jasno još tada da nekadašnjeg vezistu Brede, Alkmara i Ajaksa čeka dobra zarada u Kini, ali su se stvari u tom smislu još drastičnije popravile ove zime - posle godinu dana u Tedi, Gudelj je prešao u redove šampiona ove države, Gvangžu Evergrandea za, nezvanično, platu od pet miliona evra godišnje.

Neto.

Gudelj je prelazak u ekipu novog trenera Fabija Kanavara (koji je prošle sezone vodio Tianđin Tjencin) objasnio potrebom da redovno igra, što nije bio slučaj u prethodnom klubu, kako bi izborio mesto među učesnicima Svetskog prvenstva u Rusiji narednog juna.

S obzirom na to da je u kineskoj Superligi dodatno smanjen broj stranaca na četiri i da, ukoliko trener želi svu četvoricu da uvrsti u startnu postavu mora da ima makar četvoricu domaćih igrača mlađih od 23 godine u isto vreme, očigledno je da je Kanavaro u Gudelju prepoznao pravo pojačanjue za odbranu sedme titule osvojene prošle sezone.

Brazilci Alan Karvaljo i Rikardo Gulart, kao i Kim Jong-gvon iz Južne Koreje, činiće kvarter stranaca zajedno sa Gudeljom.

Gudelj je potpisao ugovor do 31. decembra 2019. godine.

Matić prema ugovoru sa Junajtedom zarađuje 140.000 funti nedeljno, odnosno 7,2 miliona funti godišnje, ali bruto. U proseku, fudbalerima u Engleskoj ostaje nešto manje od 50 odsto prihoda kada im se odbiju porez i ostale dažbine.

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj tokom jučerašnjeg dana završio je jedan od šokantnijih transfera ove zime i postao jedan od naših najplaćenijih igrača! 

Kako pišu holandski mediji, pozivajući se na Kineze, nekadašnji vezista Ajaksa u Guangdžouu će na godišnjem nivou zarađivati 5.000.000 evra neto, što će reći da će za dve godine (koliko iznosi dužina ugovora), bez bonusa, inkasirati okruglo 10.000.000!   

I ništa u ovome ne bi bilo čudno, ako u obzir uzmemo sulude sume koje se vrte u današnje vreme, ali činjenica da se najbogatiji i najmoćniji kineski klub odlučio baš zaGudelja, rezervistu osrednjeg tamošnjeg tima, svakako je privukla pažnju. Pa kada se na to još doda da je Srbin u Tjanđinu za godinu dana odigrao samo 20 utakmica i imao učinak od jednog gola i pet asistencija... 

Holanđani su "caku" pronašli u novim pravilima koje država Kina uvela klubovima i koja podrazumevaju da na svaki transfer veći od 5.770.000 mora da se plati gotovo isto toliki porez. Tako je sedmostruki uzastopni šampion Kine odustao od Radže Najngolana - koji bi sveukupno koštao preko 100.000.000 - i odlučio se za kud i kamo jeftiniju varijantu. A onda se otvorila mogućnost i za ovako lep iznos plate.

Procene su da je Gudelj Tjenđinu plaćen manje od granične sume za dodatni porez... 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar