Милојевић на "мукама" које није очекивао...!

Ако остане са расположивим снагама, Звездином тренеру уопште неће бити лако да изабере најбољих 11 за наставак сезоне.

Фудбал 30.01.2018 | 18:00
Милојевић на "мукама" које није очекивао...!
Последњи дани јануара биће кључни за судбину Ричмонда Боаћија у Црвеној звезди. Клуб жели да га прода јер му је новац преко потребан, међутим, не и испод доње границе која је у недостатку понуда спуштена на 6.000.000 евра.

Звездан Терзић и његови сарадници нестрпљиво чекају позив из Енглеске, а голгетер из Гане за то време вредно тренира и понаша се као да ће 13. фебруара истрчати на терен против московског ЦСКА у првом дуелу шеснаестине финала Лиге Европе.

Ма колико би то било значајно за снагу тима, гледано на дуже стазе, могло би да буде и проблем. Не само из финансијског угла!

Верујући да ће ове зиме продати Боаћија и(ли) Срнића, Звезда је већ довела Ел Фардуа Бена из Олимпијакоса.



Репрезентативац Коморских Острва који игра на позицији десног крила, а добро се сналази и у улози централног нападача, у досадашњем току припрема показао је квалитет и наговестио да му неће бити потребно много времена да се прилагоди новој средини.

У случају останка поменуте двојице, то значи гужву у офанзиви, јер за центарфорове Милојевић има и двојицу најбољих стрелаца Суперлиге, Александра Пешића и Милана Павкова, те талентованог и изузетно мотивисаног Дејана Јовељића, док на десном крилу може да рачуна на поузданог и увек борбеног Немању Милића. На левом је тренутно неприкосновен Немања Радоњић, али се у недељу против Динамо Бреста видело да је Лука Аџић решен да се наметне за већу минутажу него што је имао у првом делу сезоне.

Гужва није само у нападу, пошто су Канга и Доналд (као и Срнић и Ле Талек) одлучили да остану, али не и да продуже уговоре. Тиме су црвено-беле довели у незгодну ситуацију, а посебно тренера Владана Милојевића.

И један и други имају неспоран квалитет за прву поставу, али је питање да ли ће и бити у њој пошто им уговори истичу на крају сезоне, а шансе да и наредне играју у Звезди су минималне.

Логично би било уигравати везни ред који ће се на лето кроз квалификације борити за још једну успешну сезону у Европи, међутим, поменути останци блокирали су одређене доласке. Уз то, питање је сме ли Звезда да се одрекне тако квалитетних играча.

У јачој од две недељне провере у Анталији, против Динамо Бреста, трилинг у средини чинили су Крстичић - Јовичић - Канга, док је Доналд претходно играо против Стумбраса уз Милијаша поред себе, потом и Рачића, а Срнића и Милића испред, који су се смењивали у улози "десетке" и десног крила.

Иако је током друге утакмице Доналд био опуштен у разговору са новинарима, могло се приметити да холандски везиста пажљиво прати како играју његови конкуренти за место у тиму.

Што се тиче одбране, ту је тренутно најмање знакова питања, осим ако новајлија Стефан Хајдин настави да се намеће као што је у уводним пријатељским утакмицама у којима је добијао шансу.

Иако је доведен да појача конкуренцију на левом беку и држи Милана Родића на опрезу, против Динама је показао да се одлично сналази и уз супротну аут-линију, где је играо уместо лакше повређеног Марка Гобељића, који иначе мења Филипа Стојковића.

Повреда ложе могла би да удаљи Абрахама Фримпонга са терена на дужи период, али свакако ће бити занимљиво видети за који штоперски пар ће се Милојевић најчешће опредељивати. Против Стумбраса, то су били Вујадин Савић и Срђан Бабић, који би попут конкурента Ле Талека, такође, на лето могао да оде, иако су из Звезде најавили да ће покушати да откупе његов уговор од Реал Сосиједада. То ће, ипак, бити могуће једино ако Шпанци драстично спусте тражену цену, која је тренутно 2.000.000 евра.

Против Динама су заједно почели Ле Талек и Фримпонг, али се онда повредио дефанзивац из Гане, а 17-годишњи Страхиња Ераковић за сат времена у игри наговестио огроман потенцијал.

За разлику од играча у пољу, Милан Борјан (још) не мора да брине за место међу стативама. Додуше, и Дамир Кахриман, који је против Литванаца заменио Немању Супића у другом полувремену, и Александар Станковић који је прилику добио против Белоруса, имали су неколико сјајних интервенција.

Када се све сабере, Владан Милојевић би требало да буде презадовољан јер има могућност да бира за готово сваку позицију у тиму, међутим, јасно је да ће они који буду мање играли бити незадовољни, јер је у данашњем фудбалу тешко учинити играча да се осећа "битним" док дели минуте са неким. Наравно, осим ако на располагању имате милионе евра, фунти, долара...

Пошто Звезда нема довољно новца, управо је сјајна атмосфера у свлачионици био један од главних адута ове сезоне и било би лепо да тако и остане.

Рок УЕФА за слање списка играча који ће играти у шеснаестини финала Лиге Европе истиче у четвртак, видећемо да ли ће на њему бити неких брисања и додатних додавања, осим Хајдиан и Бена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар