Milojević na "mukama" koje nije očekivao...!

Ako ostane sa raspoloživim snagama, Zvezdinom treneru uopšte neće biti lako da izabere najboljih 11 za nastavak sezone.

Fudbal 30.01.2018 | 18:00
Milojević na "mukama" koje nije očekivao...!
Poslednji dani januara biće ključni za sudbinu Ričmonda Boaćija u Crvenoj zvezdi. Klub želi da ga proda jer mu je novac preko potreban, međutim, ne i ispod donje granice koja je u nedostatku ponuda spuštena na 6.000.000 evra.

Zvezdan Terzić i njegovi saradnici nestrpljivo čekaju poziv iz Engleske, a golgeter iz Gane za to vreme vredno trenira i ponaša se kao da će 13. februara istrčati na teren protiv moskovskog CSKA u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope.

Ma koliko bi to bilo značajno za snagu tima, gledano na duže staze, moglo bi da bude i problem. Ne samo iz finansijskog ugla!

Verujući da će ove zime prodati Boaćija i(li) Srnića, Zvezda je već dovela El Fardua Bena iz Olimpijakosa.



Reprezentativac Komorskih Ostrva koji igra na poziciji desnog krila, a dobro se snalazi i u ulozi centralnog napadača, u dosadašnjem toku priprema pokazao je kvalitet i nagovestio da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se prilagodi novoj sredini.

U slučaju ostanka pomenute dvojice, to znači gužvu u ofanzivi, jer za centarforove Milojević ima i dvojicu najboljih strelaca Superlige, Aleksandra Pešića i Milana Pavkova, te talentovanog i izuzetno motivisanog Dejana Joveljića, dok na desnom krilu može da računa na pouzdanog i uvek borbenog Nemanju Milića. Na levom je trenutno neprikosnoven Nemanja Radonjić, ali se u nedelju protiv Dinamo Bresta videlo da je Luka Adžić rešen da se nametne za veću minutažu nego što je imao u prvom delu sezone.

Gužva nije samo u napadu, pošto su Kanga i Donald (kao i Srnić i Le Talek) odlučili da ostanu, ali ne i da produže ugovore. Time su crveno-bele doveli u nezgodnu situaciju, a posebno trenera Vladana Milojevića.

I jedan i drugi imaju nesporan kvalitet za prvu postavu, ali je pitanje da li će i biti u njoj pošto im ugovori ističu na kraju sezone, a šanse da i naredne igraju u Zvezdi su minimalne.

Logično bi bilo uigravati vezni red koji će se na leto kroz kvalifikacije boriti za još jednu uspešnu sezonu u Evropi, međutim, pomenuti ostanci blokirali su određene dolaske. Uz to, pitanje je sme li Zvezda da se odrekne tako kvalitetnih igrača.

U jačoj od dve nedeljne provere u Antaliji, protiv Dinamo Bresta, triling u sredini činili su Krstičić - Jovičić - Kanga, dok je Donald prethodno igrao protiv Stumbrasa uz Milijaša pored sebe, potom i Račića, a Srnića i Milića ispred, koji su se smenjivali u ulozi "desetke" i desnog krila.

Iako je tokom druge utakmice Donald bio opušten u razgovoru sa novinarima, moglo se primetiti da holandski vezista pažljivo prati kako igraju njegovi konkurenti za mesto u timu.

Što se tiče odbrane, tu je trenutno najmanje znakova pitanja, osim ako novajlija Stefan Hajdin nastavi da se nameće kao što je u uvodnim prijateljskim utakmicama u kojima je dobijao šansu.

Iako je doveden da pojača konkurenciju na levom beku i drži Milana Rodića na oprezu, protiv Dinama je pokazao da se odlično snalazi i uz suprotnu aut-liniju, gde je igrao umesto lakše povređenog Marka Gobeljića, koji inače menja Filipa Stojkovića.

Povreda lože mogla bi da udalji Abrahama Frimponga sa terena na duži period, ali svakako će biti zanimljivo videti za koji štoperski par će se Milojević najčešće opredeljivati. Protiv Stumbrasa, to su bili Vujadin Savić i Srđan Babić, koji bi poput konkurenta Le Taleka, takođe, na leto mogao da ode, iako su iz Zvezde najavili da će pokušati da otkupe njegov ugovor od Real Sosijedada. To će, ipak, biti moguće jedino ako Španci drastično spuste traženu cenu, koja je trenutno 2.000.000 evra.

Protiv Dinama su zajedno počeli Le Talek i Frimpong, ali se onda povredio defanzivac iz Gane, a 17-godišnji Strahinja Eraković za sat vremena u igri nagovestio ogroman potencijal.

Za razliku od igrača u polju, Milan Borjan (još) ne mora da brine za mesto među stativama. Doduše, i Damir Kahriman, koji je protiv Litvanaca zamenio Nemanju Supića u drugom poluvremenu, i Aleksandar Stanković koji je priliku dobio protiv Belorusa, imali su nekoliko sjajnih intervencija.

Kada se sve sabere, Vladan Milojević bi trebalo da bude prezadovoljan jer ima mogućnost da bira za gotovo svaku poziciju u timu, međutim, jasno je da će oni koji budu manje igrali biti nezadovoljni, jer je u današnjem fudbalu teško učiniti igrača da se oseća "bitnim" dok deli minute sa nekim. Naravno, osim ako na raspolaganju imate milione evra, funti, dolara...

Pošto Zvezda nema dovoljno novca, upravo je sjajna atmosfera u svlačionici bio jedan od glavnih aduta ove sezone i bilo bi lepo da tako i ostane.

Rok UEFA za slanje spiska igrača koji će igrati u šesnaestini finala Lige Evrope ističe u četvrtak, videćemo da li će na njemu biti nekih brisanja i dodatnih dodavanja, osim Hajdian i Bena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar