Интервју - Урошевић: Хоћу да ме запамте у Партизану!

Нови леви бек Партизана у разговору за МОНДО каже да жели да остави траг у клубу, да га запамте, а не да неприметно прође кроз Хумску.

Фудбал 30.01.2018 | 17:00
Интервју - Урошевић: Хоћу да ме запамте у Партизану!
Од Бежаније до Партизана, преко Рада, Напретка и белгијског Левена...

"Златни орлић" Слободан Урошевић постао је прво појачање црно-белих у зимском прелазном року. Доскорашњи леви бек крушевачког Напретка до Партизана је стигао трновитим путем и после раног одласка у иностранство.

"И пре сам довођен у везу са Партизаном, али се трансфер није реализовао. Изабрао сам одлазак у иностранство и то није било исправно. Тамо сам одмах видео да нисам довољно зрео за ту причу", присећа се Урошевић на почетку разговора за МОНДО.

Ношен успехом у Литванији са кадетском репрезентацијом 2013, већ са 20 година одлучио је да напусти српски фудбал. И погрешио, као и већина из његове генерације која је изабрала сличан пут.

"Препорука млађим играчима је да иду корак по корак, да се не залећу с одласком из Србије, да не прескачу степенике у каријери. Тамо си странац, мораш да правиш разлику, не смеш да правиш грешке. Суров професионализам и нико не мари за то што си млад. Плаћен си и то мораш да оправдаш", објашњава Урошевић.

Верује да ће му долазак у Партизан омогућити нормалан напредак и да је направио прави потез када је се обавезао на четворогодишњу верност српском шампиону.

"У Партизану си увек у фокусу, чује се за тебе, сви те прате и гледају. Желим да докажем и покажем колико могу, да сам играч за велики клуб. Из ове перспективе убеђен сам да сам направио прави потез. За иностранство има времена."

Вратио се у родни Београд, али један део пријатеља, звездаша, није био одушевљен избором његовог новог клуба, за разлику од партизановаца.

"Другари који навијају за Партизан били су пресрећни када сам потписао. Драго је било и звездашима, али само само због мене. Сви су ми пожелели све најбоље. Клупске боје нас никада нису свађале, тако ће и остати."

Напредак је током јесени био најтежи ривал Партизану. Црно-бели су против Крушевљана изгубили чак пет бодова. Додуше, нови леви бек "парног ваљка" није био у постави када је Партизан "под Багдалом" поражен 1:2.

"Напредак је узео бодове Партизану и у Београду и у Нишу. Питали су ме већ да ли ми је жао - не могу да кажем да јесте, то је тако у фудбалу. Сваку утакмицу играш најјаче и да се докажеш, поготово против великих клубова као што је Партизан. Имаш ти мотив и на другим мечевима, али против великана је увек присутна већа доза адреналина. То је професионализам. Сада сам овде и желим да вратим то што сам у дресу Напретка узео."

Тренер Мирослав Ђукић му је против Горњика променио позицију ставивши га у везни ред.

"Моја природна позиција на левом беку, али могу да одговорим и на друге задатке које ми тренер постави. Играо сам спољњег. Иначе, и као бек волим да се прикључујем нападу, да сам у укључен у офанзиву", истиче Урошевић.

Први утисци у Партизану су врло позитивни.

"Ништа негативно нисам приметио у клубу. Прихваћен сам на најбољи начијн, професионализам је на највећем нивоу, тачно се зна ко шта ради и ко је за шта задужен. Све је врхунски. Много је другачије у односу на друге клубове."

Притисак шеснаестине финала Лиге Европе већ је присутан. За Урошевића је то шанса за остварење сна.

"Пред нама је велики испит у Лиги Европе. На корак сам од испуњења сна, да заиграм у тако битним утакмицама на европској сцени. Али, тек сам дошао у клуб, морам прво да се наметнем. Морам још пуно да радим...", свестан је нови фудбалер Партизана да је пред њим још један период доказивања.

А када се докаже...

"Имам амбиције, прва жеља ми је да почнем да играм, затим да освојим трофеј. Желим да оставим траг у клубу, да не буде само да сам прошао кроз Партизан и да ме нико не запамти. Волео бих да ме се људи сећају, да урадим нешто што ће се памтити", завршава Слободан Урошевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар