Intervju - Urošević: Hoću da me zapamte u Partizanu!

Novi levi bek Partizana u razgovoru za MONDO kaže da želi da ostavi trag u klubu, da ga zapamte, a ne da neprimetno prođe kroz Humsku.

Fudbal 30.01.2018 | 17:00
Intervju - Urošević: Hoću da me zapamte u Partizanu!
Od Bežanije do Partizana, preko Rada, Napretka i belgijskog Levena...

"Zlatni orlić" Slobodan Urošević postao je prvo pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku. Doskorašnji levi bek kruševačkog Napretka do Partizana je stigao trnovitim putem i posle ranog odlaska u inostranstvo.

"I pre sam dovođen u vezu sa Partizanom, ali se transfer nije realizovao. Izabrao sam odlazak u inostranstvo i to nije bilo ispravno. Tamo sam odmah video da nisam dovoljno zreo za tu priču", priseća se Urošević na početku razgovora za MONDO.

Nošen uspehom u Litvaniji sa kadetskom reprezentacijom 2013, već sa 20 godina odlučio je da napusti srpski fudbal. I pogrešio, kao i većina iz njegove generacije koja je izabrala sličan put.

"Preporuka mlađim igračima je da idu korak po korak, da se ne zaleću s odlaskom iz Srbije, da ne preskaču stepenike u karijeri. Tamo si stranac, moraš da praviš razliku, ne smeš da praviš greške. Surov profesionalizam i niko ne mari za to što si mlad. Plaćen si i to moraš da opravdaš", objašnjava Urošević.

Veruje da će mu dolazak u Partizan omogućiti normalan napredak i da je napravio pravi potez kada je se obavezao na četvorogodišnju vernost srpskom šampionu.

"U Partizanu si uvek u fokusu, čuje se za tebe, svi te prate i gledaju. Želim da dokažem i pokažem koliko mogu, da sam igrač za veliki klub. Iz ove perspektive ubeđen sam da sam napravio pravi potez. Za inostranstvo ima vremena."

Vratio se u rodni Beograd, ali jedan deo prijatelja, zvezdaša, nije bio oduševljen izborom njegovog novog kluba, za razliku od partizanovaca.

"Drugari koji navijaju za Partizan bili su presrećni kada sam potpisao. Drago je bilo i zvezdašima, ali samo samo zbog mene. Svi su mi poželeli sve najbolje. Klupske boje nas nikada nisu svađale, tako će i ostati."

Napredak je tokom jeseni bio najteži rival Partizanu. Crno-beli su protiv Kruševljana izgubili čak pet bodova. Doduše, novi levi bek "parnog valjka" nije bio u postavi kada je Partizan "pod Bagdalom" poražen 1:2.

"Napredak je uzeo bodove Partizanu i u Beogradu i u Nišu. Pitali su me već da li mi je žao - ne mogu da kažem da jeste, to je tako u fudbalu. Svaku utakmicu igraš najjače i da se dokažeš, pogotovo protiv velikih klubova kao što je Partizan. Imaš ti motiv i na drugim mečevima, ali protiv velikana je uvek prisutna veća doza adrenalina. To je profesionalizam. Sada sam ovde i želim da vratim to što sam u dresu Napretka uzeo."

Trener Miroslav Đukić mu je protiv Gornjika promenio poziciju stavivši ga u vezni red.

"Moja prirodna pozicija na levom beku, ali mogu da odgovorim i na druge zadatke koje mi trener postavi. Igrao sam spoljnjeg. Inače, i kao bek volim da se priključujem napadu, da sam u uključen u ofanzivu", ističe Urošević.

Prvi utisci u Partizanu su vrlo pozitivni.

"Ništa negativno nisam primetio u klubu. Prihvaćen sam na najbolji načijn, profesionalizam je na najvećem nivou, tačno se zna ko šta radi i ko je za šta zadužen. Sve je vrhunski. Mnogo je drugačije u odnosu na druge klubove."

Pritisak šesnaestine finala Lige Evrope već je prisutan. Za Uroševića je to šansa za ostvarenje sna.

"Pred nama je veliki ispit u Ligi Evrope. Na korak sam od ispunjenja sna, da zaigram u tako bitnim utakmicama na evropskoj sceni. Ali, tek sam došao u klub, moram prvo da se nametnem. Moram još puno da radim...", svestan je novi fudbaler Partizana da je pred njim još jedan period dokazivanja.

A kada se dokaže...

"Imam ambicije, prva želja mi je da počnem da igram, zatim da osvojim trofej. Želim da ostavim trag u klubu, da ne bude samo da sam prošao kroz Partizan i da me niko ne zapamti. Voleo bih da me se ljudi sećaju, da uradim nešto što će se pamtiti", završava Slobodan Urošević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar