Видео - Федерер: Никада нећу достићи Маргарет Корт!

Швајцарац, који је у Аустралији освојио 20. гренд слем у каријери, сматра да није реално да постане најбољи свих времена. Следи одмор и прослава успеха, а онда и одлука да ли ће играти на шљаци ове сезоне.

Тенис 30.01.2018 | 16:30
Видео - Федерер: Никада нећу достићи Маргарет Корт!
Роџер Федерер слави! И има много разлога за то. Успео је да одбрани трофеј Аустралијан Опена и освоји укупно 20. гренд слем у каријери, што никада нико у мушком тенису није успео пре њега.

"Још увек сам мало збуњен јер је сад све готово и што сам успео то да урадим. Заиста сам се потрудио. Можда је прошле године било лакше, и изгледало ми је нерално, а ове године је било надреално. Не могу да верујем да сам успео да одбраним трофеј после свих ових година", искрено је поручио Федерер након што су се стишале прве емоције.

Напоменуо је да је као и прошлог јануара у Мелбурну имао сумњу да ће успети да дође до краја, што му је помогло.

"Нисам сигуран колико сам заиста био сигуран да могу да одбраним трофеј. Осећао сам, као и прошле године, да ће све ићи својим током, али да ће се неки момак испречити на том путу и да нећу бити у стању да га зауставим. Можда ћу следеће године када дођем у Аустралији веровати да могу да подигнем пехар, а онда вероватно то нећу моћи да урадим".



Федерер се сада примакао најбољима у тенису - трима дамама које су исписале историју тог спорта. Маргарет Корт освојила је 24 гренд слем пехара, Серена Вилијамс 23, а Штефи Граф 22 трофеја.

Швајцарац, који искрено није веровао да може да дође и до 20. трофеја, сматра да неће успети да постане најбољи свих времена.

Он је подигао пехаре на три од последњих пет гренд слем турнира, али је свестан и да има 36 година.

"Мислим да никада нећу достићи Маргарет Корт. Искрено, мислио сам да је и 20 пехара немогућа мисија и да сам већ сада отишао предалеко. Никада, уствари, нисам ни размишљао о томе, о тим бројкама, јер је све то надреално. Искрено, бићу веома срећан и ако останем на 20 трофеја", рекао је Федерер, који није могао да сакрије велику срећу после освајања пехара па је и заплакао.

Он је задржао место број два на АТП листи после тријумфа у Мелбурну и приближио се водећем Рафаелу Надалу на 155 поена разлике. Партије, као што их је пружио у Аустралији, обећавају да би врло брзо могао да смакне Шпанца са челне позиције, чиме би постао најстарији тенисер који је то успео.

У том случају надмашио би досадашњег рекордера Андреа Агасија, и то за три године.

То би могло да се догоди већ у марту, када брани титутле освојене у Индијан Велсу и Мајамију.

Ипак, Роџер још не размишља о томе. Сада ће сигурно направити паузу, како би прославио успех у Аустралији, а накнадно ће донети и одлуку о наступу на делу сезоне на шљаци.

Пре почетка 2018. споменуо је да би у том периоду могао да узме мало већи одмор, и трећу годину заредом пропусти Ролан Гарос, али тек ће донети коначну одлуку.

"Следи турнир у Дубаију, који почиње 26. фебруара и са организаторима сам разговарао пре Аустралијан Опена о наступу. Договорио сам се да коначну одлуку донесем после Мелбурна. Тако ће бити и у вези сезоне на шљаци, јер су све те ствари међусобно повезане. Могуће је да ћу играти нешто. Следеће недеље или мало касније дефинитивно ћу одлучити", поручио је Федерер.



ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СЛАВЉЕ

Роџер Федерер прославиће освајање "округлог" гренд слема у кругу породице и пријатеља.

"Веома сам срећан што нећу ништа радити наредних неколико недеља. Бићу ван терена, све ће бити тихо и то ће бити време када ћу прославити успех који сам постигао. Број 20 је заиста посебан и портудићемо се да то максимално искористимо. То је један од најважнијих тренутака у мојој каријери", поручио је Федекс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар