Златан иде у МЛС? Мурињо: Није ми то рекао!

Златан Ибрахимовић могао би ипак да напусти Манчестер јунајтед пре краја текуће сезоне, а очекује се да пређе у МЛС лигу.  Бомба: "Ђаво" иде у "град анђела"?! Нападач Манчестер јунајтеда Златан Ибрахимовић преговара са Лос Анђелес Галаксијем и према тврдњи америчких медија близу је договора.  Златан све ближи Лос Анђелесу, спремају се паре из посебног џепа! Засад је све на бази гласина, али интересовање постоји.

Фудбал 30.01.2018 | 16:00
Златан иде у МЛС? Мурињо: Није ми то рекао!
Како преносе британски медији, 36-годишњи Швеђанин је близу договора са Лос Анђелес Галаксијем.

Ибрахимовић је у августу продужио уговор са Јунајтедом на годину дана, у новембру се вратио на терен после шестомесечне паузе због повреде колена, али се опет повредио после само шест утакмица.

"Ако је истина да жели да настави каријеру у другом клубу, онда ћемо му помоћи у томе. Али Златан ми је рекао да жели да се опорави и да помогне тиму. Напорно ради да буде спреман. Мислим да више није повређен. Тренутно се спрема да испуни захтеве премијерлигашког фудбала", рекао је менаџер Јунајтеда Жозе Мурињо.

Златан Ибрахимовић требало би ускоро да се врати на терен после паузе због повреде колена. Ипак, није сигурно да ли ће то бити у дресу Манчестер јунајтеда.

Шведски нападач је на путу проналажења новог ангажмана и то у МЛС. Наиме, спекулације које су почеле после Нове године о томе да би већ у зимском прелазном року могао да напусти Олд Трафорд, показале су се као тачне.

ЕСПН наводи да је Ибрахимовић врло близу потписа уговора са Лос Анђелес Галаксијем.

Према инфомацијама америчких медија челници члана МЛС ступили су у преговоре са Швеђанином и будући да ствари иду у добром смеру, верује се да би договор могао да буде ускоро постигнут.

Лос Анђелес Галакси наводно је и пре годину дана био заинтересован за довођење Ибрахимовића, али како оцењују медији у САД тада нису предузети никакви конкретни кораци. Овога пута амерички клуб био је одлучнији и одмах је кренуо у акцију.

Наводно, спонзорским уговором, већ су и осигурали плату за играча, која сигурно неће бити мања од тренутне коју има у Манчестер јунајтеду - 250.000 евра недељно.

Ибрахимовићев уговор са Манчестер јунајтедом истиче на лето, али довођењем Алексиса Санчеза позиција нападача је осигурана, па се на Швеђанина, односно Жозеа Муриња више не врши притисак.

Ибра, који има 36 година, и очигледно проблематично колено, свестан је да му је каријера на заласку, а одлазак у МЛС одлична је прилика за, вероватно, последњи уносан уговор.

На другој страни и "црвени ђаволи" би могли да профитирају од тога, јер ће Галакси понудити већу цифру пре почетка нове сезоне у МЛС, односно марта.

Ибра би то тада имао довољно времена да се спреми и у доброј форми дебитује за Галакси.

Звезда фудбала Златан Ибрахимовић близу је преласка у ЛА Галакси, пише ЕСПН и тврди да му је то потврђено са више страна. Он још није потписао уговор, али амерички клуб је спреман да финансира долазак овако великог играча.

Веома важно је и то што ће плату Ибрахимовића ЛА Галакси вероватно да финансира од новца који ће добити од спонзора. Или неког другог страног извора, како се наводи.

Ибрахимовић није играо од децембра када је добио ударац у колено за Боксинг деј. Почео је да трчи пре неколико дана, а претходно време се опорављао у тренинг центру Манчестер Јунајтеда.

Притисак од брзине опоравка је свакако мањи откако је у клуб дошао Алексис Санчез тако да Ибра може комплетно да се спреми и врати у форму пре повратка на терен.

Ибрахимовић има плату у Јунајтеду од око 300.000 долара недељно, тако да ће Галакси морати добро да завуче руку у џеп како би га ангажовао. Не истиче се да ли је интересовање везано за овај прелазни рок или летњи, али пре ће бити да је ово изводљиво на лето.

Златанов уговор са Манчестер Јунајтедом истиче у јуну ове године. Његов менаџерМино Рајола имаће доста посла, а познајући његове способности Ибра не мора превише да брине.

Шведски фудбалер има 36 година, а у каријери је наступао за Ајакс, Јувентус, Интер, Барселону, Милан, Пари Сен Жермен и сада Јунајтед. Да се смрзнеш каква каријера.

Ибрахимовић је постигао један гол на седам наступа ове сезоне, док је у претходној био први стрелац Јунајтеда са 28 на 46 мечева. Играо је још за Малме, Ајакс, Јувентус, Интер, Барселону, Милан и ПСЖ.

Био је шампион Холандије, Италије, Шпаније и Француске, а са Јунајтедом је освојио први већи међународни трофеј, Лигу Европе. Рекордер је Шведске са 116 наступа и 62 гола за национални тим.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар