Zlatan ide u MLS? Murinjo: Nije mi to rekao!

Zlatan Ibrahimović mogao bi ipak da napusti Mančester junajted pre kraja tekuće sezone, a očekuje se da pređe u MLS ligu.  Bomba: "Đavo" ide u "grad anđela"?! Napadač Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović pregovara sa Los Anđeles Galaksijem i prema tvrdnji američkih medija blizu je dogovora.  Zlatan sve bliži Los Anđelesu, spremaju se pare iz posebnog džepa! Zasad je sve na bazi glasina, ali interesovanje postoji.

Fudbal 30.01.2018 | 16:00
Zlatan ide u MLS? Murinjo: Nije mi to rekao!
Kako prenose britanski mediji, 36-godišnji Šveđanin je blizu dogovora sa Los Anđeles Galaksijem.

Ibrahimović je u avgustu produžio ugovor sa Junajtedom na godinu dana, u novembru se vratio na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede kolena, ali se opet povredio posle samo šest utakmica.

"Ako je istina da želi da nastavi karijeru u drugom klubu, onda ćemo mu pomoći u tome. Ali Zlatan mi je rekao da želi da se oporavi i da pomogne timu. Naporno radi da bude spreman. Mislim da više nije povređen. Trenutno se sprema da ispuni zahteve premijerligaškog fudbala", rekao je menadžer Junajteda Žoze Murinjo.

Zlatan Ibrahimović trebalo bi uskoro da se vrati na teren posle pauze zbog povrede kolena. Ipak, nije sigurno da li će to biti u dresu Mančester junajteda.

Švedski napadač je na putu pronalaženja novog angažmana i to u MLS. Naime, spekulacije koje su počele posle Nove godine o tome da bi već u zimskom prelaznom roku mogao da napusti Old Traford, pokazale su se kao tačne.

ESPN navodi da je Ibrahimović vrlo blizu potpisa ugovora sa Los Anđeles Galaksijem.

Prema infomacijama američkih medija čelnici člana MLS stupili su u pregovore sa Šveđaninom i budući da stvari idu u dobrom smeru, veruje se da bi dogovor mogao da bude uskoro postignut.

Los Anđeles Galaksi navodno je i pre godinu dana bio zainteresovan za dovođenje Ibrahimovića, ali kako ocenjuju mediji u SAD tada nisu preduzeti nikakvi konkretni koraci. Ovoga puta američki klub bio je odlučniji i odmah je krenuo u akciju.

Navodno, sponzorskim ugovorom, već su i osigurali platu za igrača, koja sigurno neće biti manja od trenutne koju ima u Mančester junajtedu - 250.000 evra nedeljno.

Ibrahimovićev ugovor sa Mančester junajtedom ističe na leto, ali dovođenjem Aleksisa Sančeza pozicija napadača je osigurana, pa se na Šveđanina, odnosno Žozea Murinja više ne vrši pritisak.

Ibra, koji ima 36 godina, i očigledno problematično koleno, svestan je da mu je karijera na zalasku, a odlazak u MLS odlična je prilika za, verovatno, poslednji unosan ugovor.

Na drugoj strani i "crveni đavoli" bi mogli da profitiraju od toga, jer će Galaksi ponuditi veću cifru pre početka nove sezone u MLS, odnosno marta.

Ibra bi to tada imao dovoljno vremena da se spremi i u dobroj formi debituje za Galaksi.

Zvezda fudbala Zlatan Ibrahimović blizu je prelaska u LA Galaksi, piše ESPN i tvrdi da mu je to potvrđeno sa više strana. On još nije potpisao ugovor, ali američki klub je spreman da finansira dolazak ovako velikog igrača.

Veoma važno je i to što će platu Ibrahimovića LA Galaksi verovatno da finansira od novca koji će dobiti od sponzora. Ili nekog drugog stranog izvora, kako se navodi.

Ibrahimović nije igrao od decembra kada je dobio udarac u koleno za Boksing dej. Počeo je da trči pre nekoliko dana, a prethodno vreme se oporavljao u trening centru Mančester Junajteda.

Pritisak od brzine oporavka je svakako manji otkako je u klub došao Aleksis Sančez tako da Ibra može kompletno da se spremi i vrati u formu pre povratka na teren.

Ibrahimović ima platu u Junajtedu od oko 300.000 dolara nedeljno, tako da će Galaksi morati dobro da zavuče ruku u džep kako bi ga angažovao. Ne ističe se da li je interesovanje vezano za ovaj prelazni rok ili letnji, ali pre će biti da je ovo izvodljivo na leto.

Zlatanov ugovor sa Mančester Junajtedom ističe u junu ove godine. Njegov menadžerMino Rajola imaće dosta posla, a poznajući njegove sposobnosti Ibra ne mora previše da brine.

Švedski fudbaler ima 36 godina, a u karijeri je nastupao za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, Pari Sen Žermen i sada Junajted. Da se smrzneš kakva karijera.

Ibrahimović je postigao jedan gol na sedam nastupa ove sezone, dok je u prethodnoj bio prvi strelac Junajteda sa 28 na 46 mečeva. Igrao je još za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan i PSŽ.

Bio je šampion Holandije, Italije, Španije i Francuske, a sa Junajtedom je osvojio prvi veći međunarodni trofej, Ligu Evrope. Rekorder je Švedske sa 116 nastupa i 62 gola za nacionalni tim.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar