Преминуо бивши кошаркаш и предсједник Партизана

Некадашњи кошаркаш, функционер и председник кошаркашког клуба Партизан Милорад Микета Ђурић умро је данас у 85. години, саопштили су црно-бели.

Кошарка 29.01.2018 | 18:45
Преминуо бивши кошаркаш и предсједник Партизана
Ђурић је, како је навео Партизан, од педесетих година прошлог века и доласка у редове црно-белих до последњих дана остао везан за клуб.

Након завршетка играчке каријере, он је активно учествовао у стварању Партизана дуго година радећи као технико, секретар, а једно време и председник клуба.

Ђурић је имао директне заслуге за то што су црно-бели дрес обукли Кићановић, Далипагић, Дивац и бројни други асови, навео је клуб.

Ђурић је осам година био члан Председништва у Кошаркашком савезу Југославије и десет година члан Регистрационе комисије.

И након повлачења из кошарке, Милорад Микета Дјурић је остао уз свој Партизан, који је редовно пратио из првог реда дворане "Александар Николић". Последњи пут, црно-беле је бодрио на мечу против Цибоне.

"Кошаркашки клуб Партизан вечно ће остати захвалан Микети Ђурићу на свему што је чинио као активни члан клуба, као и на сваком савету који је несебично давао запосленима, практично до самог краја свог живота", закључује се у саопштењу клуба.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар