Preminuo bivši košarkaš i predsjednik Partizana

Nekadašnji košarkaš, funkcioner i predsednik košarkaškog kluba Partizan Milorad Miketa Đurić umro je danas u 85. godini, saopštili su crno-beli.

Košarka 29.01.2018 | 18:45
Preminuo bivši košarkaš i predsjednik Partizana
Đurić je, kako je naveo Partizan, od pedesetih godina prošlog veka i dolaska u redove crno-belih do poslednjih dana ostao vezan za klub.

Nakon završetka igračke karijere, on je aktivno učestvovao u stvaranju Partizana dugo godina radeći kao tehniko, sekretar, a jedno vreme i predsednik kluba.

Đurić je imao direktne zasluge za to što su crno-beli dres obukli Kićanović, Dalipagić, Divac i brojni drugi asovi, naveo je klub.

Đurić je osam godina bio član Predsedništva u Košarkaškom savezu Jugoslavije i deset godina član Registracione komisije.

I nakon povlačenja iz košarke, Milorad Miketa Djurić je ostao uz svoj Partizan, koji je redovno pratio iz prvog reda dvorane "Aleksandar Nikolić". Poslednji put, crno-bele je bodrio na meču protiv Cibone.

"Košarkaški klub Partizan večno će ostati zahvalan Miketi Đuriću na svemu što je činio kao aktivni član kluba, kao i na svakom savetu koji je nesebično davao zaposlenima, praktično do samog kraja svog života", zaključuje se u saopštenju kluba.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar