БиХ против антисемитизма

Министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак истакао је на Међународној конференцији о одговорности држава, институција и појединаца у борби против антисемитизма на подручју ОЕБС-а у Риму да је БиХ као мултикултурална, мултиетничка и мултирелигиозна земља предана борби против ксенофобије, нетолеранције и дискриминације и антисемитизма.

Босна и Херцеговина 29.01.2018 | 14:27
БиХ против антисемитизма
Црнадак је рекао да је, с циљем промовисања толеранције и мирног суживота четири главне вјерске заједнице, у БиХ успостављено Међурелигијско вијеће БиХ које има кључну улогу у развоју закона о слободи вјероисповијести и успјешно ради на суживоту и помирењу, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Он је истакао да је Холокауст био највећа трагедија у људској историји која је јасно показала колико је опасна људска мржња, те да поштивање жртава холокауста значи присјећање на све оне који су се усудили да стану на праву страну историје.

Црнадак је напоменуо да се у БиХ о Холокаусту учи на свим нивоима образовања у БиХ и да се Међународни дан сјећања на Холокауст обиљежава организовањем тематских расправа, изложби, сусрета с гостима који су преживјели холокауст или њиховим потомцима.

На Међународној конференцији о одговорности држава, институција и појединаца у борби против антисемитизма на подручју ОЕБС-а Црнадак је учествовао на позив министра спољних послова и међународне сарадње Италије Ангелина Алфана.

Скупу су присуствовали и министри иностраних послова Аустрије Карин Кнајсл, Србије Ивица Дачић, Македоније Никола Димитров, Црне Горе Срђан Дармановић, министар иностраних послова и промоције трговине Малте Кармело Абела, као и секретар Ватикана за односе с државама Пол Ричард Галагер.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Израелац

29.01.2018 13:46

Драго ми је цути да се бар труде ... !

ОДГОВОРИТЕ
Name

... да чико б'ону...

29.01.2018 14:04

Мени је драго да је теби драго.

Name

Браво

29.01.2018 15:27

Ја финих изјава.Мрзња цвјета а он о преданости.Сваста.