BiH protiv antisemitizma

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak istakao je na Međunarodnoj konferenciji o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma na području OEBS-a u Rimu da je BiH kao multikulturalna, multietnička i multireligiozna zemlja predana borbi protiv ksenofobije, netolerancije i diskriminacije i antisemitizma.

Bosna i Hercegovina 29.01.2018 | 14:27
BiH protiv antisemitizma
Crnadak je rekao da je, s ciljem promovisanja tolerancije i mirnog suživota četiri glavne vjerske zajednice, u BiH uspostavljeno Međureligijsko vijeće BiH koje ima ključnu ulogu u razvoju zakona o slobodi vjeroispovijesti i uspješno radi na suživotu i pomirenju, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je istakao da je Holokaust bio najveća tragedija u ljudskoj istoriji koja je jasno pokazala koliko je opasna ljudska mržnja, te da poštivanje žrtava holokausta znači prisjećanje na sve one koji su se usudili da stanu na pravu stranu istorije.

Crnadak je napomenuo da se u BiH o Holokaustu uči na svim nivoima obrazovanja u BiH i da se Međunarodni dan sjećanja na Holokaust obilježava organizovanjem tematskih rasprava, izložbi, susreta s gostima koji su preživjeli holokaust ili njihovim potomcima.

Na Međunarodnoj konferenciji o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma na području OEBS-a Crnadak je učestvovao na poziv ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Angelina Alfana.

Skupu su prisustvovali i ministri inostranih poslova Austrije Karin Knajsl, Srbije Ivica Dačić, Makedonije Nikola Dimitrov, Crne Gore Srđan Darmanović, ministar inostranih poslova i promocije trgovine Malte Karmelo Abela, kao i sekretar Vatikana za odnose s državama Pol Ričard Galager.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Izraelac

29.01.2018 13:46

Drago mi je cuti da se bar trude ... !

ODGOVORITE
Name

... da čiko b'onu...

29.01.2018 14:04

Meni je drago da je tebi drago.

Name

Bravo

29.01.2018 15:27

Ja finih izjava.Mrznja cvjeta a on o predanosti.Svasta.