Пооштравају се услови извоза

Министарство спољне трговине и економских односа БиХ упутило је у процедуру документ који се односи на процедуре регистрације пословних субјеката који раде извоз јабука за Руску Федерацију којим се пооштравају услови за оне који желе да се баве тим послом, рекао је министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 29.01.2018 | 13:03
Пооштравају се услови извоза
"Овом одлуком пооштравамо услове и сужавамо простор за могуће преваре и манипулације. Наравно, било који документ не може да буде савршен, али овим желимо да подигнемо на виши ниво одговорност извозника", рекао је Шаровић.

Он је напоменуо да би документ који се односи на процедуру регистрације пословних субјеката који се баве извозом јабука у Руску Федерацију ускоро требало да се нађе пред Савјетом министара.

"Тај документ је тренутно на мишљењима код ентитета и очекујемо ускоро да буде на дневном реду Савјета министара. У току су и разговори са коморским системом с обзиром на удио привредних комора и Спољнотерговинске коморе БиХ, те у конкретном случају Подручне јединице Привредне коморе Републике Српске Бијељина, који су имали удјела у оквиру документа о поријеклу робе", рекао је Шаровић.

Он је навео да се воде активности и на томе да Привредна комора такође подигне ниво провјере документације.

Руска Федерација је од 22. јануара поново увела забрану увоза јабука из БиХ. Разлог за увођење ове мјере јесте то што је компанија из Бијељине препакивала, према наводима руске стране, јабуке поријеклом из Пољске и извозила их у Русију.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

тете

29.01.2018 12:24

Диже се рекет НА ГОРЕ.Лоповска држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дил

30.01.2018 08:07

Мозете Ви новог стоста уводити посто то само на руку иде овој криминално рекетаској агенцији УИО.Поред њихових слузбеника мозете увести на возило ста год хоцете посто они то не гледају,вец је њима само вазно колико це сто висе новца изрекетарити.Због њиховог криминалног дјеловања дрзава се сваке године остецује на стотине милиона марака и нико ниста не подузима.Криминал је много веци како је Дјакула на целу ове институције.

Name

007

29.01.2018 21:24

Значи,треба да се деси екцес,па да се дигне неки већи ниво.

ОДГОВОРИТЕ