Pooštravaju se uslovi izvoza

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH uputilo je u proceduru dokument koji se odnosi na procedure registracije poslovnih subjekata koji rade izvoz jabuka za Rusku Federaciju kojim se pooštravaju uslovi za one koji žele da se bave tim poslom, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Bosna i Hercegovina 29.01.2018 | 13:03
Pooštravaju se uslovi izvoza
"Ovom odlukom pooštravamo uslove i sužavamo prostor za moguće prevare i manipulacije. Naravno, bilo koji dokument ne može da bude savršen, ali ovim želimo da podignemo na viši nivo odgovornost izvoznika", rekao je Šarović.

On je napomenuo da bi dokument koji se odnosi na proceduru registracije poslovnih subjekata koji se bave izvozom jabuka u Rusku Federaciju uskoro trebalo da se nađe pred Savjetom ministara.

"Taj dokument je trenutno na mišljenjima kod entiteta i očekujemo uskoro da bude na dnevnom redu Savjeta ministara. U toku su i razgovori sa komorskim sistemom s obzirom na udio privrednih komora i Spoljnotergovinske komore BiH, te u konkretnom slučaju Područne jedinice Privredne komore Republike Srpske Bijeljina, koji su imali udjela u okviru dokumenta o porijeklu robe", rekao je Šarović.

On je naveo da se vode aktivnosti i na tome da Privredna komora takođe podigne nivo provjere dokumentacije.

Ruska Federacija je od 22. januara ponovo uvela zabranu uvoza jabuka iz BiH. Razlog za uvođenje ove mjere jeste to što je kompanija iz Bijeljine prepakivala, prema navodima ruske strane, jabuke porijeklom iz Poljske i izvozila ih u Rusiju.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

tete

29.01.2018 13:24

Diže se reket NA GORE.Lopovska država.

ODGOVORITE
Name

Dil

30.01.2018 09:07

Mozete Vi novog stosta uvoditi posto to samo na ruku ide ovoj kriminalno reketaskoj agenciji UIO.Pored njihovih sluzbenika mozete uvesti na vozilo sta god hocete posto oni to ne gledaju,vec je njima samo vazno koliko ce sto vise novca izreketariti.Zbog njihovog kriminalnog djelovanja drzava se svake godine ostecuje na stotine miliona maraka i niko nista ne poduzima.Kriminal je mnogo veci kako je Djakula na celu ove institucije.

Name

007

29.01.2018 22:24

Znači,treba da se desi ekces,pa da se digne neki veći nivo.

ODGOVORITE