За обнову два и по милиона марака

Бањалучки Студентски центар добиће два и по милиона марака за обнову павиљона који су настрадали у децембру прошле године.

Република Српска 29.01.2018 | 09:41
За обнову два и по милиона марака
Влада је задужила ресоре просвјете и финансија да нађу средства за реновирање павиљона један и два, али у Министарству просвјете и културе РС очекују од Студентског центра да и они “запну”.

– Студентски центар „Никола Тесла“, Бања Лука треба да проведе поступак наплате штете по основу осигурања имовине, те да са наплаћеним износом штете учествује у финансирању обнове објеката Студентског центра – саопштено је из Министарства просвјете.

Још се не зна датум почетка радова, али из министарства увјеравају да ће све ићи по хитном поступку. У управи студентског центра се надају да би обнова могла бити готова до прољећа, ако све буде ишло по плану. За накнаду штете још скупљају документацију.

– Већ ишчекујемо, од понедјељка, да се та документација о овим радовима који су се десили комплетира и да ми можемо на крају изаћи са том информацијом јер постоје одређени захтјеви од стране осигуравајућег друштва, гдје је потребно одређену документацију и допунити – рекао је директор Студентског центра “Никола Тесла” Зоран Бабић.

Многи студенти су још у привременом смјештају у павиљонима три и четири. Драго им је да коначно креће рестаурација дотрајалих павиљона, али су опрезни.

– Да ли ће успјети да испоштују те рокове што су нама студентима обећали, нисам баш нешто оптимистичан, искрено да кажем – рекао је један од студената.

Три павиљона Студентског дома у Бањалуци остала су без крова након децембарске олује. Студенти су се вратили у обновљени трећи павиљон, у првом је дио задњег спрата и даље празан, док други павиљон без студената чека обнову.

(СрпскаЦафе)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Универзитет има паре!!!

29.01.2018 09:15

То су оних 7 500 000 КМ које фирма "Лактинг" из Лактаса треба да узме од Мисковица за поврсину на Бањалуцком пољу, а та поврсина је заправо власниство Универзитета. Та поврсина је противправно замјењена за неколико станова официрима Војске у Лактинговој згради у Лактасима, па сами процијените о каквој се пљацки ради (несто слицно као слуцај земљиста Пољопривредне сколе). Инаце, фирма Лактинг спада у ратно-профитерске фирме, па могу донирати и они несто, а ако не могу ни толико, онда нек им Универзитет након сто наплати тих 7 500 000 КМ, рефундира тих пар станова. Дакле, сада студенти само требају притиснути ректора и руководство и узети оно сто припада Универзитету, па це бити пара за наведене активности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупција

30.01.2018 09:22

Колико ће само овог новца исцурити кроз прсте тамо гдје не би требало..??!! Ништа чудно, уходана пракса.

ОДГОВОРИТЕ