Za obnovu dva i po miliona maraka

Banjalučki Studentski centar dobiće dva i po miliona maraka za obnovu paviljona koji su nastradali u decembru prošle godine.

Republika Srpska 29.01.2018 | 09:41
Za obnovu dva i po miliona maraka
Vlada je zadužila resore prosvjete i finansija da nađu sredstva za renoviranje paviljona jedan i dva, ali u Ministarstvu prosvjete i kulture RS očekuju od Studentskog centra da i oni “zapnu”.

– Studentski centar „Nikola Tesla“, Banja Luka treba da provede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom štete učestvuje u finansiranju obnove objekata Studentskog centra – saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Još se ne zna datum početka radova, ali iz ministarstva uvjeravaju da će sve ići po hitnom postupku. U upravi studentskog centra se nadaju da bi obnova mogla biti gotova do proljeća, ako sve bude išlo po planu. Za naknadu štete još skupljaju dokumentaciju.

– Već iščekujemo, od ponedjeljka, da se ta dokumentacija o ovim radovima koji su se desili kompletira i da mi možemo na kraju izaći sa tom informacijom jer postoje određeni zahtjevi od strane osiguravajućeg društva, gdje je potrebno određenu dokumentaciju i dopuniti – rekao je direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić.

Mnogi studenti su još u privremenom smještaju u paviljonima tri i četiri. Drago im je da konačno kreće restauracija dotrajalih paviljona, ali su oprezni.

– Da li će uspjeti da ispoštuju te rokove što su nama studentima obećali, nisam baš nešto optimističan, iskreno da kažem – rekao je jedan od studenata.

Tri paviljona Studentskog doma u Banjaluci ostala su bez krova nakon decembarske oluje. Studenti su se vratili u obnovljeni treći paviljon, u prvom je dio zadnjeg sprata i dalje prazan, dok drugi paviljon bez studenata čeka obnovu.

(SrpskaCafe)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Univerzitet ima pare!!!

29.01.2018 09:15

To su onih 7 500 000 KM koje firma "Lakting" iz Laktasa treba da uzme od Miskovica za povrsinu na Banjaluckom polju, a ta povrsina je zapravo vlasnistvo Univerziteta. Ta povrsina je protivpravno zamjenjena za nekoliko stanova oficirima Vojske u Laktingovoj zgradi u Laktasima, pa sami procijenite o kakvoj se pljacki radi (nesto slicno kao slucaj zemljista Poljoprivredne skole). Inace, firma Lakting spada u ratno-profiterske firme, pa mogu donirati i oni nesto, a ako ne mogu ni toliko, onda nek im Univerzitet nakon sto naplati tih 7 500 000 KM, refundira tih par stanova. Dakle, sada studenti samo trebaju pritisnuti rektora i rukovodstvo i uzeti ono sto pripada Univerzitetu, pa ce biti para za navedene aktivnosti!

ODGOVORITE
Name

Korupcija

30.01.2018 09:22

Koliko će samo ovog novca iscuriti kroz prste tamo gdje ne bi trebalo..??!! Ništa čudno, uhodana praksa.

ODGOVORITE