Вишеград: Потрага за Радуловићем

Хуманитарац из Београда Војкан Крстић организовао је данас велику акцију потраге за Миливојем Радуловићем који је нестао 16. јануара ове године у Вишеграду.

Република Српска 28.01.2018 | 14:40
Вишеград: Потрага за Радуловићем
У акцију је на Крстићеву молбу укључен тим Горске службе спашавања "Волф" из Фоче са службеним псом и око четрдесет људи који претражују насеља Гарчу и Незуке у којима је послиједњи пут виђен.

Тражење чамцима почело је око 11 часова из пристаништа на Дрини у Сасама у коме учествује и спасилачки чамац Цивилне заштите из Вишеграда.

Крстић је изјавио да је акцију организовао након што је сазнао да Радуловић још није пронађен.



" Довезао сам свој глисер из Београда који је опремљен сонаром како би се лакше могло пронаћи Радуловићево тијело ако се налази у води", додао је Крстић нагласивши да се међу његовим људима налази њих десетак обучених за овакве ситуације.

Командир тима Горске службе спашавања "Волф" из Фоче Ненад Иконић је рекао да су ангажовани и рониоци који ће бити укључени у претраживање под водом уколико се нешто открије.

" Добио сам наређење од комаданта Цивилне заштите Младена Ђуревића да и данас учествујем у претраживању ријеке и приобаља Дрине заједно са осталим у тражењу несталог Радуловића", изјавио је командир јединице за спашавање на води ЦЗ Вишеград Срећко Гавриловић и додао да је то урађено и прије три дана.


Брат несталог , Бранивој Радуловић се укључио у претраживање на копну објашњавајући када се послиједњи пут чуо са њим телефоном.

" Задњи пут смо се чули телефоном одмах након Нове године, размијенили неколико уобичајних реченица и честитки. Приликом разговара није показивао никакве знакове који би указивали на његов нестанак и сасвим се нормално понашао", додао је Радуловић.

Миливоје је живио сам у бараци у Незуцима. Након дојаве о нестанку, полиција га није нашла у стану. Бавио се молерајем и зарађивао за живот надничењем.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар