Višegrad: Potraga za Radulovićem

Humanitarac iz Beograda Vojkan Krstić organizovao je danas veliku akciju potrage za Milivojem Radulovićem koji je nestao 16. januara ove godine u Višegradu.

Republika Srpska 28.01.2018 | 14:40
Višegrad: Potraga za Radulovićem
U akciju je na Krstićevu molbu uključen tim Gorske službe spašavanja "Volf" iz Foče sa službenim psom i oko četrdeset ljudi koji pretražuju naselja Garču i Nezuke u kojima je poslijednji put viđen.

Traženje čamcima počelo je oko 11 časova iz pristaništa na Drini u Sasama u kome učestvuje i spasilački čamac Civilne zaštite iz Višegrada.

Krstić je izjavio da je akciju organizovao nakon što je saznao da Radulović još nije pronađen.



" Dovezao sam svoj gliser iz Beograda koji je opremljen sonarom kako bi se lakše moglo pronaći Radulovićevo tijelo ako se nalazi u vodi", dodao je Krstić naglasivši da se među njegovim ljudima nalazi njih desetak obučenih za ovakve situacije.

Komandir tima Gorske službe spašavanja "Volf" iz Foče Nenad Ikonić je rekao da su angažovani i ronioci koji će biti uključeni u pretraživanje pod vodom ukoliko se nešto otkrije.

" Dobio sam naređenje od komadanta Civilne zaštite Mladena Đurevića da i danas učestvujem u pretraživanju rijeke i priobalja Drine zajedno sa ostalim u traženju nestalog Radulovića", izjavio je komandir jedinice za spašavanje na vodi CZ Višegrad Srećko Gavrilović i dodao da je to urađeno i prije tri dana.


Brat nestalog , Branivoj Radulović se uključio u pretraživanje na kopnu objašnjavajući kada se poslijednji put čuo sa njim telefonom.

" Zadnji put smo se čuli telefonom odmah nakon Nove godine, razmijenili nekoliko uobičajnih rečenica i čestitki. Prilikom razgovara nije pokazivao nikakve znakove koji bi ukazivali na njegov nestanak i sasvim se normalno ponašao", dodao je Radulović.

Milivoje je živio sam u baraci u Nezucima. Nakon dojave o nestanku, policija ga nije našla u stanu. Bavio se molerajem i zarađivao za život nadničenjem.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar