Уставни суд тражи став о акцизама

Уставни суд БиХ позвао је Представнички дом Парламентарне скупштине да се, као страна у поступку, изјасни о апелацији коју су том суду поднели посланици који се противе изменама сета закона о повећању акциза и путарина на гориво.

Босна и Херцеговина 28.01.2018 | 12:39
Уставни суд тражи став о акцизама
Парламент је допис Уставног суда примио 25. јануара и има рок од десет дана да одговори на наводе из апелације коју су поднели посланици СДС, ДФ, СДП, АСДА, БПС и Независног блока.

Они сматрају да су закони измењени супротно Уставу БиХ јер их је Дом народа из скраћеног поступка превео у хитни, иако је предлагач био Савет министара БиХ.

На тај начин противници повећања акциза нису имали шансе да то зауставе на парламентарним комисијама. Такође, они од Уставног суда траже да донесе привремену меру забране примене ових закона све док судије не донесу коначну одлуку о апелацији.

Подсећамо, лидер СДА Бакир Изетбеговић недавно је изјавио да апелација нема шансу пред Уставним судом БиХ што су његови ривали протумачили као доказ Изетбеговићевог утицаја на судије Уставног суда.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар