ИТА: Јуве сломио Кјево тек са деветорицом!

Шампион Италије Јувентус савладао је Кјево 2:0, на гостовању у 22. колу Серије А.  Јуве "11 на 9" до победе у Верони! Кјево одолевао шампиону Италије, све док у 61. минуту није остао са двојицом играча мање.  Са двојицом више, Јуве је морао да победи Кјево. . . Али није ово она машинерија! Стара дама се опет мучила против аутсајдера.  Италија ће да грми због овога: Судија осакатио Кјево против Јувентуса због „лисица“! Контроверзна одлука у корист Старе даме!

Фудбал 28.01.2018 | 11:30
ИТА: Јуве сломио Кјево тек са деветорицом!
Међутим, "Стара дама" се добро намучила у Верони ове суботе, сломила је "Летеће магарце" тек после искључења двојице противничких играча.

Кјево је без првог играча остало већ у 37. минуту, Самуел Басијен је добио два жута картона у Року од два минута.

То Јувентусу није помогло да ствара гол шансе, да би у 62. минуту црвени картон добио још један домаћин, Фабрицио Качаторе. 

Тек после овог искључења Јувентус је пробио бедем Кјева, Сами Кедира је сјајним ударцем закуцао лопту поред десне стативе у 67. минуту.

Победу "Старе даме" оверио је Гонсало Игуаин, два минута пре краја меча, на додавање Дагласа Коште.

Цео меч за Кјево одиграо је Иван Радовановић, док је Ненад Томовић замењен почетком другог полувремена.

Јуве је преузео прво место у Калчу бар на једну ноћ, има два бода више од Наполија који у недељу дочекује Болоњу.

С друге стране, Кјево је четвртим поразом у последњих пет кола остало на шест бодова од зоне испадања.

Јувентус ће бити лидер Серије А, барем до недеље поподне, али се намучио да би стигао до бодова у дуелу 22. кола, са Кјевом у Верони - 0:2 (0:0).

Тек када је искусни бек Фабио Каћаторе у 61. минуту направио глупост о којој ће се полемисати наредних дана и због које је морао у свлачионицу пре времена, Јувентусова офанзива је уродила плодом.

Бернардески се добро убацио по десној страни и одиграо повратну лопту за Самија Кедиру, који је тукао тако јако и прецизно, да иначе врло добри голман Стефано Сорентино није имао шансе да одбрани - 0:1.

Шесту победу Јувентуса у низу "оверио" је Гонзало Игуаин, главом у 88. минуту на центаршут Дагласа Косте.

Погоци Немца и Аргентинца одлазе у статистику, међутим, меч на "Бентегодију" памтиће се пре свега по црвеним картонима, који су поништили херојску борбу домаћих.

Самјуел Бастијен у првом полувремену је у размаку од само два минута зарадио два жута картона, да би Каћаторе неспортским потезом учинио медвеђу услугу свом ионако ослабљеном тиму.

Фудбалер Кјева није желео да напусти терен упркос чињеници да му се указивала лекарска помоћ, а када му је судија Фабио Мареска показао да ипак мора ван терена, он се побунио прекрстивши руке као да је ухапшен, што се може протумачити и као алудирање на намештање мечева.

Мареска се ни тренутка није двоумио - показао му је црвени картон, а Каћаторе вероватно зажалио зато што је глумио Жозеа Муриња.

Трофејни португалски тренер оваквим гестом је протестовао 2010. године, док је водио Интер на мечу против Сампдорије, када су "неразурима" такође била искључена двојица играча.

Мурињо је због тога одстрањен са клупе на три утакмице и кажњен новчано са 40.000 евра. Бек Кјева, који је у последњих осам кола освојио само два бода, може да очекује казну већ од понедељка...

Јувентус ноћи на првом месту на табели, домаћи задатак је одрађен, притисак је на Наполију, али није ово онај Јуве... Тек када је остао са два играча више, шампион је сломио отпор Кјева у Верони. Летећи магарци су одолевали више од сата времена, али нису успели до краја и Стара дама је оставрила победу од 2:0 која ју је опет лансирала на прво место са два бода више од Наполија који сутра дочекује Болоњу.

Иако је Јуве у серији победа, не изгледа то као она моћна машинерија која је претходних сезона млела све пред собом у Серији А. Од последњих пет победа, три су оставрене минималним резултатима 1:0, а три од њих су дошло после порођајних мука против аутсајдера попут Каљарија, Ђенове и вечерас Кјева.

Наравно да је Јуве био бољи ривал и да је више заслужио победу од Кјева. Иако без двојице битних играча Квадрада и Дибале, Бјанконери су доминирали и стварали шансе. Посао им је олакшао домаћи фудбалер Бастијен који је пред крај првог полувремена у року од два минута добио два жута картона за глупе стартове.

Ипак, Кјево је и са играчем мање наставио добро да се брани, а Јувентус је додавао гас и полако улазио у нервозу. Преломни моменат меча се десио после сат времена игре када је искључен и други фудбалер домаћих Фабио Каћаторе због гестикуалције према судији.

Само неколико минута после тога је Кедира коначно отворио браву ветерана Сорентина и утабао Јувентусу пут до победе коју је у финишу меча оверио Игуаин.  

Италија ће да грми због овога: Судија осакатио Кјево против Јувентуса због „лисица“! Контроверзна одлука у корист Старе даме.

У Италији се и за мање судијске грешке диже прашина у јавности, а можемо тек да замислимо шта ће бити после вечерашњег суђења на мечу Кјево - Јувентус у којем је домаћи тим одолевао док није постао са два играча мање, а онда је примио гол...

Кјево је већ после пола сата остао са десеторицом на терену пошто је Бастијен за минут добио два жута картона. Судија је оправдано исклучио Бастијена због две глуспости, али је Кјево наставио да одолева. Сат времена игре је прошло када је Летећим магарцима искљулен и други фудбалер. Овога пута је то био искусни Каћаторе који је после одлуке судије да га пошаље ван терена због указивања лекарске помоћи, ставио руке на леђа гестикулирајући хапшење и симулирајући "лисице".

Судија Фабио Марсека је престрого одлучио да искључи фудбалера домаћих. Да ствари буду занимљивије, арбитар је из Напуља?!



Убрзо после Каћатореовог искључења, Јуве је повео...

РЕЗУЛТАТИ 22. КОЛА:

Сасуоло - Аталанта 0:3 (0:1)
/Масиело 30, Кристанте 83, Фројлер 86/

Кјево - Јувентус 0:2 (0:0)
/Кедира 67, Игуаин 88/

недеља:

СПАЛ - Интер 12.30
Кротоне - Каљари 15.00
Фиорентина - Верона
Ђенова - Удинезе
Наполи - Болоња
Торино - Беневенто
Милан - Лацио 18.00
Рома - Сампдорија 20.45

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 56, Наполи 54, Лацио 46, Интер 43, Рома 41, Сампдорија 34, Аталанта (+1) 33, Милан 31, Удинезе 29, Торино 29, Фиорентина 28, Болоња 27, Кјево (+1) 22, Сасуоло (+1) 22, Ђенова 21, Каљари 20, Кротоне 18, СПАЛ 16, Верона 13, Беневенто 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар