ITA: Juve slomio Kjevo tek sa devetoricom!

Šampion Italije Juventus savladao je Kjevo 2:0, na gostovanju u 22. kolu Serije A.  Juve "11 na 9" do pobede u Veroni! Kjevo odolevao šampionu Italije, sve dok u 61. minutu nije ostao sa dvojicom igrača manje.  Sa dvojicom više, Juve je morao da pobedi Kjevo. . . Ali nije ovo ona mašinerija! Stara dama se opet mučila protiv autsajdera.  Italija će da grmi zbog ovoga: Sudija osakatio Kjevo protiv Juventusa zbog „lisica“! Kontroverzna odluka u korist Stare dame!

Fudbal 28.01.2018 | 11:30
ITA: Juve slomio Kjevo tek sa devetoricom!
Međutim, "Stara dama" se dobro namučila u Veroni ove subote, slomila je "Leteće magarce" tek posle isključenja dvojice protivničkih igrača.

Kjevo je bez prvog igrača ostalo već u 37. minutu, Samuel Basijen je dobio dva žuta kartona u Roku od dva minuta.

To Juventusu nije pomoglo da stvara gol šanse, da bi u 62. minutu crveni karton dobio još jedan domaćin, Fabricio Kačatore. 

Tek posle ovog isključenja Juventus je probio bedem Kjeva, Sami Kedira je sjajnim udarcem zakucao loptu pored desne stative u 67. minutu.

Pobedu "Stare dame" overio je Gonsalo Iguain, dva minuta pre kraja meča, na dodavanje Daglasa Košte.

Ceo meč za Kjevo odigrao je Ivan Radovanović, dok je Nenad Tomović zamenjen početkom drugog poluvremena.

Juve je preuzeo prvo mesto u Kalču bar na jednu noć, ima dva boda više od Napolija koji u nedelju dočekuje Bolonju.

S druge strane, Kjevo je četvrtim porazom u poslednjih pet kola ostalo na šest bodova od zone ispadanja.

Juventus će biti lider Serije A, barem do nedelje popodne, ali se namučio da bi stigao do bodova u duelu 22. kola, sa Kjevom u Veroni - 0:2 (0:0).

Tek kada je iskusni bek Fabio Kaćatore u 61. minutu napravio glupost o kojoj će se polemisati narednih dana i zbog koje je morao u svlačionicu pre vremena, Juventusova ofanziva je urodila plodom.

Bernardeski se dobro ubacio po desnoj strani i odigrao povratnu loptu za Samija Kediru, koji je tukao tako jako i precizno, da inače vrlo dobri golman Stefano Sorentino nije imao šanse da odbrani - 0:1.

Šestu pobedu Juventusa u nizu "overio" je Gonzalo Iguain, glavom u 88. minutu na centaršut Daglasa Koste.

Pogoci Nemca i Argentinca odlaze u statistiku, međutim, meč na "Bentegodiju" pamtiće se pre svega po crvenim kartonima, koji su poništili herojsku borbu domaćih.

Samjuel Bastijen u prvom poluvremenu je u razmaku od samo dva minuta zaradio dva žuta kartona, da bi Kaćatore nesportskim potezom učinio medveđu uslugu svom ionako oslabljenom timu.

Fudbaler Kjeva nije želeo da napusti teren uprkos činjenici da mu se ukazivala lekarska pomoć, a kada mu je sudija Fabio Mareska pokazao da ipak mora van terena, on se pobunio prekrstivši ruke kao da je uhapšen, što se može protumačiti i kao aludiranje na nameštanje mečeva.

Mareska se ni trenutka nije dvoumio - pokazao mu je crveni karton, a Kaćatore verovatno zažalio zato što je glumio Žozea Murinja.

Trofejni portugalski trener ovakvim gestom je protestovao 2010. godine, dok je vodio Inter na meču protiv Sampdorije, kada su "nerazurima" takođe bila isključena dvojica igrača.

Murinjo je zbog toga odstranjen sa klupe na tri utakmice i kažnjen novčano sa 40.000 evra. Bek Kjeva, koji je u poslednjih osam kola osvojio samo dva boda, može da očekuje kaznu već od ponedeljka...

Juventus noći na prvom mestu na tabeli, domaći zadatak je odrađen, pritisak je na Napoliju, ali nije ovo onaj Juve... Tek kada je ostao sa dva igrača više, šampion je slomio otpor Kjeva u Veroni. Leteći magarci su odolevali više od sata vremena, ali nisu uspeli do kraja i Stara dama je ostavrila pobedu od 2:0 koja ju je opet lansirala na prvo mesto sa dva boda više od Napolija koji sutra dočekuje Bolonju.

Iako je Juve u seriji pobeda, ne izgleda to kao ona moćna mašinerija koja je prethodnih sezona mlela sve pred sobom u Seriji A. Od poslednjih pet pobeda, tri su ostavrene minimalnim rezultatima 1:0, a tri od njih su došlo posle porođajnih muka protiv autsajdera poput Kaljarija, Đenove i večeras Kjeva.

Naravno da je Juve bio bolji rival i da je više zaslužio pobedu od Kjeva. Iako bez dvojice bitnih igrača Kvadrada i Dibale, Bjankoneri su dominirali i stvarali šanse. Posao im je olakšao domaći fudbaler Bastijen koji je pred kraj prvog poluvremena u roku od dva minuta dobio dva žuta kartona za glupe startove.

Ipak, Kjevo je i sa igračem manje nastavio dobro da se brani, a Juventus je dodavao gas i polako ulazio u nervozu. Prelomni momenat meča se desio posle sat vremena igre kada je isključen i drugi fudbaler domaćih Fabio Kaćatore zbog gestikualcije prema sudiji.

Samo nekoliko minuta posle toga je Kedira konačno otvorio bravu veterana Sorentina i utabao Juventusu put do pobede koju je u finišu meča overio Iguain.  

Italija će da grmi zbog ovoga: Sudija osakatio Kjevo protiv Juventusa zbog „lisica“! Kontroverzna odluka u korist Stare dame.

U Italiji se i za manje sudijske greške diže prašina u javnosti, a možemo tek da zamislimo šta će biti posle večerašnjeg suđenja na meču Kjevo - Juventus u kojem je domaći tim odolevao dok nije postao sa dva igrača manje, a onda je primio gol...

Kjevo je već posle pola sata ostao sa desetoricom na terenu pošto je Bastijen za minut dobio dva žuta kartona. Sudija je opravdano isklučio Bastijena zbog dve glusposti, ali je Kjevo nastavio da odoleva. Sat vremena igre je prošlo kada je Letećim magarcima iskljulen i drugi fudbaler. Ovoga puta je to bio iskusni Kaćatore koji je posle odluke sudije da ga pošalje van terena zbog ukazivanja lekarske pomoći, stavio ruke na leđa gestikulirajući hapšenje i simulirajući "lisice".

Sudija Fabio Marseka je prestrogo odlučio da isključi fudbalera domaćih. Da stvari budu zanimljivije, arbitar je iz Napulja?!



Ubrzo posle Kaćatoreovog isključenja, Juve je poveo...

REZULTATI 22. KOLA:

Sasuolo - Atalanta 0:3 (0:1)
/Masielo 30, Kristante 83, Frojler 86/

Kjevo - Juventus 0:2 (0:0)
/Kedira 67, Iguain 88/

nedelja:

SPAL - Inter 12.30
Krotone - Kaljari 15.00
Fiorentina - Verona
Đenova - Udineze
Napoli - Bolonja
Torino - Benevento
Milan - Lacio 18.00
Roma - Sampdorija 20.45

TABELA: Juventus (+1) 56, Napoli 54, Lacio 46, Inter 43, Roma 41, Sampdorija 34, Atalanta (+1) 33, Milan 31, Udineze 29, Torino 29, Fiorentina 28, Bolonja 27, Kjevo (+1) 22, Sasuolo (+1) 22, Đenova 21, Kaljari 20, Krotone 18, SPAL 16, Verona 13, Benevento 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar