ШПА: Малага - нема ко да да гол! Виљареал разбио Баске!

У Малаги нема ко да постигне гол! И зато ће да испадне. . .  Пет "комада" за пола сата – Виљареал прејак за Баске! Фудбалери Виљареала убедљиво су савладали Реал Сосиједад са 4:2, у мечу 21. кола шпанске ЛаЛиге.  Виљареал гледа ка Лиги шампиона, Баски нису имали шта да траже на Мадригалу! Жута подморница за полувреме спаковала четири гола Сосиједаду.  Распуцан и Виљареал! У дану када је Реал нанео убедљив пораз Валенсији, његов први пратилац на табели Примере такође је дао четири гола.

Фудбал 28.01.2018 | 11:15
ШПА: Малага - нема ко да да гол! Виљареал разбио Баске!
Малага се синоћ још једном уверила и спознала сурову истину зашто је фењераш у Примери и зашто јој се спрема селидба у нижи ранг. На Росаледи је гостовала Ђирона и меч је завршен 0:0.

Била је то Малаги шеста узастопна утакмица на којој није победила и пропуштена сјајна шанса да одржи прикључак са конкурентима у борби за опстанак. А на чак пет од тих шест мечева, Андалужани нису затресли мрежу противника. Јасно се види зашто Малага посрће и зато је последња - нема ко да постигне гол.

Очигледно да ни нови тренер Хосе Гонзалес нема решење за неефикасност Малаге. Пробао је у шпицу са младим Ен Несиријем, али ни он није ништа бољи од Бастона, Ролана и осталих... Малага је нападала, доминирала, гости из каталоније су се бранили и скоро да сат времена нису имали шансу. Кеко је био највећа опасност у тиму малаге, али је и голман Бону био добар на голу Ђироне.

Пробали су домаћи свим силама и у другом полувремену, истицао се новајлија Саму Гарсијакоји је заигра иако је тек дошао, али ни он није нашао лек за болест од које пати тим са Росаледе. Када је Ћори Кастро у 78. минуту добио други жути картон, било је очигледно да Малага мора да се задовољи мршавим бодом који јој по свему судећи неће много значити у борби за опстанак.

Пет "комада" за пола сата – Виљареал прејак за Баске! Фудбалери Виљареала убедљиво су савладали Реал Сосиједад са 4:2, у мечу 21. кола шпанске ЛаЛиге.

"Жута подморница" је потопила Баске за свега пола сата, са четири гола у период од 5-35. минута

Домаћин је повео преко Виктора Руиса после корнера у петом, 12 минута касније Пабло Форналс је искористио грешку голмана за 2:0, да би у 20. Карлос Бака постигао сјајан гол за 3:0.

Четири минута касније Реал Сосиједа даје прве знаке живота, после центаршута из слободног ударца, Дијего Љоренте главом тресе мрежу Виљареала. 

Међутим, само десет минута касније Саму Кастиљехо после одличне соло акције шутира са ивице казненог простора, а лопта се од стативе одбија у гол за недостижних 4:1. 

Баски су у другом полувремену успели само да ублаже пораз, Вилијан Хозе је 32 минута пре краја погодио са петерца након центаршута са стране. 

Десетак минута касније домаћин је био близу петог гола, али је Антонио Рамирес одбранио шут Енеса Унсала у десне рашље. То је било последње узбуђења на "Ел Мадригалу". 

Српски репрезентативац Антонио Рукавина меч је посматрао са клупе за резерве Виљареала. 

Виљареал се трећом узастопном победом, петом у последњих шест кола учврстио на петој позициј на табели, а само је један бод иза Реал Мадрида који је на месту које воид у Лигу шампиона. 

Реал Сосиједад је поражен четврти пут у низу, на шест је бодова од зоне испадања.

Виљареалова Жута подморница задржала је победнички курс који би следеће године могао да је одведе и до Лиге шампиона. На стадиону Ел Мадригал домаћа екипа је била убедљива против Сосиједад и славила са 4:2 у 21. колу Примере.

То је Виљареалу пети меч заредом без пораза у шампионату и четврта победа у поменутом периоду

Већ после 20 минута Жута подморница је водила са 3:0 и није било никакве дилеме око коначног исхода.

Виктор Руиз је начео баскијску екипу у петом минуту, а у 17. је било 2:0 после поготка Форналса којем је асистирао расположени Карлос Бака.

Колумбијац се три минута касније и сам уписао у стрелце, а навијачи Виљареала могли су да крену са победничком журком.

Трачак наде гостима дао је Дијего Љоренте у 24. минуту, али је наде о васкрснућу закопао Саму Кастиљехо десет минута касније. Пораз Сосиједада ублажио је Вилијан Хозе у 58. минуту.  

Ако изузмемо водећу Барселону, у шпанском фудбалу током последњих месец и по дана нема успешније екипе од Виљареала!

"Жута подморница" је након пораза од Каталонаца освојила 16 од могућих 18 бодова, од тога максималних девет на гостовањима (по 1:0 против Селте, Валенсије и Реала!) и седам на стадиону "Де ла Керамика", где је неким чудом остао непоражен само "дављеник" Депортиво.

У суботу увече, Виљареал је "разнео" Сосиједад већ у првих пола сата, а за разлику од Реала, који је Валенсији прва два гола дао са "беле тачке", тим из предграђа Валенсије повео је после корнера, па три пута затресао мрежу захваљујући агресивности, брзини и умећу својих офанзиваца.

Тим који је у Примери 2017/18 постизао свега 1,4 погодака по утакмици, подигао је просек победом од 4:2 (4:1).

Разлику је у другом полувремену смањио Бразилац Вилијан Хозе, срећним поготком са двадесетак метара.

Виљареал је у овом тренутку равноправан кандидат за пласман у Лигу шампиона, у коју ће директно најбоља четири тима, док Сосиједад четвртим узастопним поразом клизи ка зони испадања.

Још нису упаљени сви аларми, али ако у наредном колу на "Аноети" не падне Депортиво, могло би да постане крајње неугодно по тренера Еузебија Сакристана.

ЛаЛига, 21. коло:

Виљареал – Реал Сосиједад 4:2 (4:1)
Руис 5, Форналс 17, Бака 20, Кастиљехо 34 – Љоренте 24, Вилијан Хозе 58

Валенсија – Реал Мадрид 1:4 (0:2)
Мина 59 – Роналдо 16п, 38п, Марсело 84, Крос 89

Депортиво – Левантеа 2:2 (2:0)
Адријан 19, Андоне 45 – Иви 80, 84

Малага – Ђирона 0:0

Недеља:

12:30 Леганес – Еспањол
16:15 Атлетико Мадрид – Лас Палмас
18:30 Севиља – Хетафе
20:45 Барселона – Алавес
21:00 Селта – Бетис

Петак:

Атлетик Билбао – Еибар 1:1 (0:0)
Адурис 50 – Кике 73

понедељак:

Селта - Бетис 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 54, Атлетико М. 43, Валенсија (+1) 40, Реал 38, Виљареал (+1) 37, Севиља 32, Еибар (+1) 29, Селта 28, Ђирона (+1) 28, Хетафе 27, Атлетик Б. (+1) 27, Бетис 27, Леганес (-1) 25, Еспањол 24, Сосиједад (+1) 23, Леванте (+1) 19, Алавес 19, Депортиво (+1) 17, Лас Палмас 14, Малага (+1) 13.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар