ŠPA: Malaga - nema ko da da gol! Viljareal razbio Baske!

U Malagi nema ko da postigne gol! I zato će da ispadne. . .  Pet "komada" za pola sata – Viljareal prejak za Baske! Fudbaleri Viljareala ubedljivo su savladali Real Sosijedad sa 4:2, u meču 21. kola španske LaLige.  Viljareal gleda ka Ligi šampiona, Baski nisu imali šta da traže na Madrigalu! Žuta podmornica za poluvreme spakovala četiri gola Sosijedadu.  Raspucan i Viljareal! U danu kada je Real naneo ubedljiv poraz Valensiji, njegov prvi pratilac na tabeli Primere takođe je dao četiri gola.

Fudbal 28.01.2018 | 11:15
ŠPA: Malaga - nema ko da da gol! Viljareal razbio Baske!
Malaga se sinoć još jednom uverila i spoznala surovu istinu zašto je fenjeraš u Primeri i zašto joj se sprema selidba u niži rang. Na Rosaledi je gostovala Đirona i meč je završen 0:0.

Bila je to Malagi šesta uzastopna utakmica na kojoj nije pobedila i propuštena sjajna šansa da održi priključak sa konkurentima u borbi za opstanak. A na čak pet od tih šest mečeva, Andalužani nisu zatresli mrežu protivnika. Jasno se vidi zašto Malaga posrće i zato je poslednja - nema ko da postigne gol.

Očigledno da ni novi trener Hose Gonzales nema rešenje za neefikasnost Malage. Probao je u špicu sa mladim En Nesirijem, ali ni on nije ništa bolji od Bastona, Rolana i ostalih... Malaga je napadala, dominirala, gosti iz katalonije su se branili i skoro da sat vremena nisu imali šansu. Keko je bio najveća opasnost u timu malage, ali je i golman Bonu bio dobar na golu Đirone.

Probali su domaći svim silama i u drugom poluvremenu, isticao se novajlija Samu Garsijakoji je zaigra iako je tek došao, ali ni on nije našao lek za bolest od koje pati tim sa Rosalede. Kada je Ćori Kastro u 78. minutu dobio drugi žuti karton, bilo je očigledno da Malaga mora da se zadovolji mršavim bodom koji joj po svemu sudeći neće mnogo značiti u borbi za opstanak.

Pet "komada" za pola sata – Viljareal prejak za Baske! Fudbaleri Viljareala ubedljivo su savladali Real Sosijedad sa 4:2, u meču 21. kola španske LaLige.

"Žuta podmornica" je potopila Baske za svega pola sata, sa četiri gola u period od 5-35. minuta

Domaćin je poveo preko Viktora Ruisa posle kornera u petom, 12 minuta kasnije Pablo Fornals je iskoristio grešku golmana za 2:0, da bi u 20. Karlos Baka postigao sjajan gol za 3:0.

Četiri minuta kasnije Real Sosijeda daje prve znake života, posle centaršuta iz slobodnog udarca, Dijego Ljorente glavom trese mrežu Viljareala. 

Međutim, samo deset minuta kasnije Samu Kastiljeho posle odlične solo akcije šutira sa ivice kaznenog prostora, a lopta se od stative odbija u gol za nedostižnih 4:1. 

Baski su u drugom poluvremenu uspeli samo da ublaže poraz, Vilijan Hoze je 32 minuta pre kraja pogodio sa peterca nakon centaršuta sa strane. 

Desetak minuta kasnije domaćin je bio blizu petog gola, ali je Antonio Ramires odbranio šut Enesa Unsala u desne rašlje. To je bilo poslednje uzbuđenja na "El Madrigalu". 

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina meč je posmatrao sa klupe za rezerve Viljareala. 

Viljareal se trećom uzastopnom pobedom, petom u poslednjih šest kola učvrstio na petoj pozicij na tabeli, a samo je jedan bod iza Real Madrida koji je na mestu koje void u Ligu šampiona. 

Real Sosijedad je poražen četvrti put u nizu, na šest je bodova od zone ispadanja.

Viljarealova Žuta podmornica zadržala je pobednički kurs koji bi sledeće godine mogao da je odvede i do Lige šampiona. Na stadionu El Madrigal domaća ekipa je bila ubedljiva protiv Sosijedad i slavila sa 4:2 u 21. kolu Primere.

To je Viljarealu peti meč zaredom bez poraza u šampionatu i četvrta pobeda u pomenutom periodu

Već posle 20 minuta Žuta podmornica je vodila sa 3:0 i nije bilo nikakve dileme oko konačnog ishoda.

Viktor Ruiz je načeo baskijsku ekipu u petom minutu, a u 17. je bilo 2:0 posle pogotka Fornalsa kojem je asistirao raspoloženi Karlos Baka.

Kolumbijac se tri minuta kasnije i sam upisao u strelce, a navijači Viljareala mogli su da krenu sa pobedničkom žurkom.

Tračak nade gostima dao je Dijego Ljorente u 24. minutu, ali je nade o vaskrsnuću zakopao Samu Kastiljeho deset minuta kasnije. Poraz Sosijedada ublažio je Vilijan Hoze u 58. minutu.  

Ako izuzmemo vodeću Barselonu, u španskom fudbalu tokom poslednjih mesec i po dana nema uspešnije ekipe od Viljareala!

"Žuta podmornica" je nakon poraza od Katalonaca osvojila 16 od mogućih 18 bodova, od toga maksimalnih devet na gostovanjima (po 1:0 protiv Selte, Valensije i Reala!) i sedam na stadionu "De la Keramika", gde je nekim čudom ostao neporažen samo "davljenik" Deportivo.

U subotu uveče, Viljareal je "razneo" Sosijedad već u prvih pola sata, a za razliku od Reala, koji je Valensiji prva dva gola dao sa "bele tačke", tim iz predgrađa Valensije poveo je posle kornera, pa tri puta zatresao mrežu zahvaljujući agresivnosti, brzini i umeću svojih ofanzivaca.

Tim koji je u Primeri 2017/18 postizao svega 1,4 pogodaka po utakmici, podigao je prosek pobedom od 4:2 (4:1).

Razliku je u drugom poluvremenu smanjio Brazilac Vilijan Hoze, srećnim pogotkom sa dvadesetak metara.

Viljareal je u ovom trenutku ravnopravan kandidat za plasman u Ligu šampiona, u koju će direktno najbolja četiri tima, dok Sosijedad četvrtim uzastopnim porazom klizi ka zoni ispadanja.

Još nisu upaljeni svi alarmi, ali ako u narednom kolu na "Anoeti" ne padne Deportivo, moglo bi da postane krajnje neugodno po trenera Euzebija Sakristana.

LaLiga, 21. kolo:

Viljareal – Real Sosijedad 4:2 (4:1)
Ruis 5, Fornals 17, Baka 20, Kastiljeho 34 – Ljorente 24, Vilijan Hoze 58

Valensija – Real Madrid 1:4 (0:2)
Mina 59 – Ronaldo 16p, 38p, Marselo 84, Kros 89

Deportivo – Levantea 2:2 (2:0)
Adrijan 19, Andone 45 – Ivi 80, 84

Malaga – Đirona 0:0

Nedelja:

12:30 Leganes – Espanjol
16:15 Atletiko Madrid – Las Palmas
18:30 Sevilja – Hetafe
20:45 Barselona – Alaves
21:00 Selta – Betis

Petak:

Atletik Bilbao – Eibar 1:1 (0:0)
Aduris 50 – Kike 73

ponedeljak:

Selta - Betis 21.00

TABELA: Barselona 54, Atletiko M. 43, Valensija (+1) 40, Real 38, Viljareal (+1) 37, Sevilja 32, Eibar (+1) 29, Selta 28, Đirona (+1) 28, Hetafe 27, Atletik B. (+1) 27, Betis 27, Leganes (-1) 25, Espanjol 24, Sosijedad (+1) 23, Levante (+1) 19, Alaves 19, Deportivo (+1) 17, Las Palmas 14, Malaga (+1) 13.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar