ФРА: ПСЖ разбио Монпеље, Мец бољи од Нице, деби Суботића

Фудбалери ПСЖ убедљиво су савладали Монпеље 4:0 (2:0), у 23. колу француске Лиге 1.  Дебитовао Суботић, Сент Етјен се присетио шта значи – победа! Српски дефанзивац одиграо свих 90 минута за домаћина, који је на свом терену савладао Каен.

Фудбал 28.01.2018 | 11:00
ФРА: ПСЖ разбио Монпеље, Мец бољи од Нице, деби Суботића
Парижани су меч решили већ у првом полувремену погоцима Единсона Каванија и Нејмара да Силве, који је опет извео пенал.

Уругвајац је 157. голом у дресу "Светаца" постао најбољи стрелац у историји клуба са Парка принчева.

У последњих 20 минута домаћин је постигао још два гола, на 3:0 повисио је Ангел ди Марија, а тачку је другим голом ставио Нејмар, на асистенцију Каванија. 

ПСЖ наставља крупним корацима ка повратку титуле у Париз, док је Монпеље првим поразом после четири кола направио корак уназад у борби за пласман у Европу. 

У преосталим суботњим мечевима победе су забележили Нант, Мец, Сент Етјен, Анже и Тулуз. Најубедљивији је био Нант, "канаринци" су надиграли Генгам 3:0 у гостима. 

Изненађење је приредио "фењераш" Мец који је савладао Ницу 2:1. Марио Балотели постигао је гол за госте, искористивши одбитак након што је промашио пенал. 

Истим резултатом Сент Етјен је надиграо Каен, у дербију Невена Суботића за домаћина, док су Анже и Тулуз минималним резултатима били бољи од Амијена, односно Троа.

Пет утакмица француског првенства и неколико више него занимљивих резултата. Највеће изненађење направио је фењераш Мец, који је на свом терену савладао фаворизовану Ницу (2:1), Нант је био убедљив у Генгану (0:3), а победу је после краће паузе остварио и Сент Етјен, који је на свом терену био бољи од Кена (2:1). У слављу домаћина дебитовао је и српски дефанзивац Невен Суботић, који је на терену био свих 90 минута.

Ницу је покосио црвени картон Мелуа у 38. минуту, што је у наставку меча казнио помало заборављени голгетер Нолан Ру, који је са два поготка пресудио саставу Лусијена Фавра. Ру је први погодак постигао у 50, а други у 62. минуту, док је у међувремену мрежу домаћина тресао Марио Балотели, али се испоставило да је то био само утешни погодак за госте.

Нант је у Гегану све голове постигао у другом полувремену и коначно прекинуо серију од четири пораза у свим такмичењима. Домаћин је са друге стране продужио низ на четири везана пораза.

Сент Етјен се озбиљно помучио против Каена, па је славио после преокрета, а играч одлуке био је Жонатан Бамба у 78. минуту. Суботић је одиграо солидну утакмицу, мада је као и његови саиграчи могао боље да реагује код гола Роделана с почетка утакмице.

Важну победу забележио је и Тулуз противе Трое (1:0). Једини погодак постигао је Јаја Саного, али је још у трећем минуту утакмице без играча остао гостујући тим. Тада је искључен Жирудон.

Лига 1, 23. коло:

ПСЖ – Монпеље 4:0 (1:0)
Каван 11, Кавани 40п, 82, Ди Марија 70

Анже – Амијен 1:0 (1:0)
Капел 6

Генгам – Нант 0:3 (0:0)
Томасон 61, Сала 86п, Нгом 90+2

Мец – Ница 2:1 (0:0)
Ру 50, 62 – Балотели 58

Ст Етјен – Каен 2:1 (1:1)
Нтеп де Мадиба 35, Бамба 78 – Роделин 11

Тулуз – Троа 1:0 (1:0)
Саного 11

Недеља:

15:00 Лил – Стразбур
17:00 Бордо – Лион
21:00 Марсеј – Монако

Петак:

Дижон – Рен 2:1 (1:1)
Балмон 30, Таварес 65 – Сар 41

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар