FRA: PSŽ razbio Monpelje, Mec bolji od Nice, debi Subotića

Fudbaleri PSŽ ubedljivo su savladali Monpelje 4:0 (2:0), u 23. kolu francuske Lige 1.  Debitovao Subotić, Sent Etjen se prisetio šta znači – pobeda! Srpski defanzivac odigrao svih 90 minuta za domaćina, koji je na svom terenu savladao Kaen.

Fudbal 28.01.2018 | 11:00
FRA: PSŽ razbio Monpelje, Mec bolji od Nice, debi Subotića
Parižani su meč rešili već u prvom poluvremenu pogocima Edinsona Kavanija i Nejmara da Silve, koji je opet izveo penal.

Urugvajac je 157. golom u dresu "Svetaca" postao najbolji strelac u istoriji kluba sa Parka prinčeva.

U poslednjih 20 minuta domaćin je postigao još dva gola, na 3:0 povisio je Angel di Marija, a tačku je drugim golom stavio Nejmar, na asistenciju Kavanija. 

PSŽ nastavlja krupnim koracima ka povratku titule u Pariz, dok je Monpelje prvim porazom posle četiri kola napravio korak unazad u borbi za plasman u Evropu. 

U preostalim subotnjim mečevima pobede su zabeležili Nant, Mec, Sent Etjen, Anže i Tuluz. Najubedljiviji je bio Nant, "kanarinci" su nadigrali Gengam 3:0 u gostima. 

Iznenađenje je priredio "fenjeraš" Mec koji je savladao Nicu 2:1. Mario Baloteli postigao je gol za goste, iskoristivši odbitak nakon što je promašio penal. 

Istim rezultatom Sent Etjen je nadigrao Kaen, u derbiju Nevena Subotića za domaćina, dok su Anže i Tuluz minimalnim rezultatima bili bolji od Amijena, odnosno Troa.

Pet utakmica francuskog prvenstva i nekoliko više nego zanimljivih rezultata. Najveće iznenađenje napravio je fenjeraš Mec, koji je na svom terenu savladao favorizovanu Nicu (2:1), Nant je bio ubedljiv u Genganu (0:3), a pobedu je posle kraće pauze ostvario i Sent Etjen, koji je na svom terenu bio bolji od Kena (2:1). U slavlju domaćina debitovao je i srpski defanzivac Neven Subotić, koji je na terenu bio svih 90 minuta.

Nicu je pokosio crveni karton Melua u 38. minutu, što je u nastavku meča kaznio pomalo zaboravljeni golgeter Nolan Ru, koji je sa dva pogotka presudio sastavu Lusijena Favra. Ru je prvi pogodak postigao u 50, a drugi u 62. minutu, dok je u međuvremenu mrežu domaćina tresao Mario Baloteli, ali se ispostavilo da je to bio samo utešni pogodak za goste.

Nant je u Geganu sve golove postigao u drugom poluvremenu i konačno prekinuo seriju od četiri poraza u svim takmičenjima. Domaćin je sa druge strane produžio niz na četiri vezana poraza.

Sent Etjen se ozbiljno pomučio protiv Kaena, pa je slavio posle preokreta, a igrač odluke bio je Žonatan Bamba u 78. minutu. Subotić je odigrao solidnu utakmicu, mada je kao i njegovi saigrači mogao bolje da reaguje kod gola Rodelana s početka utakmice.

Važnu pobedu zabeležio je i Tuluz protive Troe (1:0). Jedini pogodak postigao je Jaja Sanogo, ali je još u trećem minutu utakmice bez igrača ostao gostujući tim. Tada je isključen Žirudon.

Liga 1, 23. kolo:

PSŽ – Monpelje 4:0 (1:0)
Kavan 11, Kavani 40p, 82, Di Marija 70

Anže – Amijen 1:0 (1:0)
Kapel 6

Gengam – Nant 0:3 (0:0)
Tomason 61, Sala 86p, Ngom 90+2

Mec – Nica 2:1 (0:0)
Ru 50, 62 – Baloteli 58

St Etjen – Kaen 2:1 (1:1)
Ntep de Madiba 35, Bamba 78 – Rodelin 11

Tuluz – Troa 1:0 (1:0)
Sanogo 11

Nedelja:

15:00 Lil – Strazbur
17:00 Bordo – Lion
21:00 Marsej – Monako

Petak:

Dižon – Ren 2:1 (1:1)
Balmon 30, Tavares 65 – Sar 41

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar