Нова ера фудбала - због ВАР-а на Енфилду, као у НФЛ-у

Годинама су фудбалери, тренери и генерално љубитељи фудбала тражили да се уведе видео технологија због спорних момената на утакмицама.

Фудбал 28.01.2018 | 13:30
Нова ера фудбала - због ВАР-а на Енфилду, као у НФЛ-у
Како изгледа нова ера фудбала најбоље је показао дуел Ливерпула и Вест Бромвича у 1/16 финала енглеског ФА Купа.

Због два спорна момента у року од неколико минута дуел је попут утакмица у кошарци и америчком фудбалу буквално прекинут на десетак минута, а навијачи два тима су се буквално радовали томе што нема голова.

Прво је главни судија Грег Поусон, уз асистенцију Андреа Маринера у кабини за ВАР, поништио претходно признат гол ВБА због офсајда једног играча гостију приликом шута његовог саиграча. 

Само неколико минута касније поменути судијски тандем је уз два гледања снимка променио и једну одлуку из казненог простора ВАР.

Дуел Џејка Ливермора и Мохамеда Салаха није процењен као недозвољен, али је преглед снимка обојице судија показао да је напдач Ливерпула пао због повлачења за раме, па је домаћин добио пенал.

Тако је у року од само неколико минута уместо 3:1 за ВБА, лако могло да буде 2:2. Међутим, Роберто Фирмино је погодио пречку.

На крају је после овог малог "циркуса" на терену Енфилда остало 2:1 за ВБА, као да се ништа није десило. А јесте. И превише.

Због тога је прво полувреме трајало скоро сат времена. А некад се знало, цела утакмица све са паузом између два полувремена и судијском надокнадом ретко траје дуже од 1 час и 50 минута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар