Nova era fudbala - zbog VAR-a na Enfildu, kao u NFL-u

Godinama su fudbaleri, treneri i generalno ljubitelji fudbala tražili da se uvede video tehnologija zbog spornih momenata na utakmicama.

Fudbal 28.01.2018 | 13:30
Nova era fudbala - zbog VAR-a na Enfildu, kao u NFL-u
Kako izgleda nova era fudbala najbolje je pokazao duel Liverpula i Vest Bromviča u 1/16 finala engleskog FA Kupa.

Zbog dva sporna momenta u roku od nekoliko minuta duel je poput utakmica u košarci i američkom fudbalu bukvalno prekinut na desetak minuta, a navijači dva tima su se bukvalno radovali tome što nema golova.

Prvo je glavni sudija Greg Pouson, uz asistenciju Andrea Marinera u kabini za VAR, poništio prethodno priznat gol VBA zbog ofsajda jednog igrača gostiju prilikom šuta njegovog saigrača. 

Samo nekoliko minuta kasnije pomenuti sudijski tandem je uz dva gledanja snimka promenio i jednu odluku iz kaznenog prostora VAR.

Duel Džejka Livermora i Mohameda Salaha nije procenjen kao nedozvoljen, ali je pregled snimka obojice sudija pokazao da je napdač Liverpula pao zbog povlačenja za rame, pa je domaćin dobio penal.

Tako je u roku od samo nekoliko minuta umesto 3:1 za VBA, lako moglo da bude 2:2. Međutim, Roberto Firmino je pogodio prečku.

Na kraju je posle ovog malog "cirkusa" na terenu Enfilda ostalo 2:1 za VBA, kao da se ništa nije desilo. A jeste. I previše.

Zbog toga je prvo poluvreme trajalo skoro sat vremena. A nekad se znalo, cela utakmica sve sa pauzom između dva poluvremena i sudijskom nadoknadom retko traje duže od 1 čas i 50 minuta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar