Истрага убиства: Приштина још ћути

Упркос најавама, ни десет дана од убиства Оливера Ивановића, Србија није добила никакве званичне информације, иако су из Приштине најавили да ће податке до којих су дошли прослиједити Београду.

Регион 28.01.2018 | 10:31
Истрага убиства: Приштина још ћути
Упркос првим информацијама да су неки трагови пронађени и да ће их Приштина јавно саопштити већ почетком ове недјеље, тамошње тужилаштво није изнијело никаква сазнања о могућим убицама. У међувремену, Приштина је упутила захтјев Београду за добијање одређених података, који се вјероватно односе на власника аутобила “опел астра” из којег је, наводно, пуцано на Ивановића, а који се, како тврде приштински органи, налази у централној Србији.

У Министарству правде потврдили су да нису добили никакав документ од Приштине, као и да је Тужилаштво за организовани криминал добило двије змолбе којима косовски истражни органи траже информације у вези са случајем. Тужилаштво ће им, како кажу, одговорити чим прикупи податке.

Предсједник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун сматра да се истрага одвија споро и каже да не вјерује да ће Приштина доставити све релевантне податке.

''То што не пристају да укључе Београд у истрагу убиства, наводи на сумњу да Приштина нема намјеру да буде потпуно отворена. Једино што смо досад сазнали јесте информација о власнику аутомобила, која заправо представља лажни траг. Логично је, онда, очекивати да ће сазнања достављати селективно и да неће подијелити са властима Србије информације које можда указују на умијешаност некога из албанских структура на КиМ''.

Дрецун сматра да ситуацију неће промијенити захтјев Русије да се српски истражни органи директно укључе у рјешавање Ивановићевог убиства, али ни изјава америчког амбасадора Кајла Скота да Приштина треба да достави све информације Београду.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у четвртак је саопштила да резултати истраге о убиству нису видљиви и да изгледа као да Приштина и њени покровитељи имају шта да сакрију. Она је критиковала ЕУ због игнорисања тог случаја.

Стефановић са Скотом о истрази

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић у петак је разговарао са амбасадором САД Кајлом Скотом о убиству Оливера Ивановића. Они су се сагласили да је важно да истрага о овом случају брзо напредује, као и да све стране морају предузети неопходне кораке у циљу расвјетљавања овог злочина. Разговарали су и о сарадњи на пољу безбједности и организованог криминала, као и о ситуацији у региону.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ГРАД

28.01.2018 10:20

трагови УБИЦЕ ИДУ ИЛИ НЕ У СРБИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

28.01.2018 11:22

Дрецун у Србији је исто као и Кошарац код нас. Одмах трчи пред руду и прича оно што му шеф партије жели чути. Мислим да Србији уопште није интерес да се ријеши убиство Ивановића, а то Дрецун својим свакодневним изјавама показује. Називати човјека непријатељем Србије, а онда кукати за њим је најблаже речено кукавичлук. Ивановић је више сметао Србији него Албанцима, а и сам је јадан рекао да се Срби у Митровици небоје Албанаца него Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

28.01.2018 13:01

Била је раније драма око неких спиунских камера које је власт србије поставила по Митровици и околини.. Гомила новца је потросена на те камере и као оне су трабале да функционису... Дје су сад те камере и снимци ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 БОНД

28.01.2018 14:06

Србија нема ста да трази на територији друге дрзаве!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

28.01.2018 15:10

Ста се ради ! ! !

ОДГОВОРИТЕ