Istraga ubistva: Priština još ćuti

Uprkos najavama, ni deset dana od ubistva Olivera Ivanovića, Srbija nije dobila nikakve zvanične informacije, iako su iz Prištine najavili da će podatke do kojih su došli proslijediti Beogradu.

Region 28.01.2018 | 10:31
Istraga ubistva: Priština još ćuti
Uprkos prvim informacijama da su neki tragovi pronađeni i da će ih Priština javno saopštiti već početkom ove nedjelje, tamošnje tužilaštvo nije iznijelo nikakva saznanja o mogućim ubicama. U međuvremenu, Priština je uputila zahtjev Beogradu za dobijanje određenih podataka, koji se vjerovatno odnose na vlasnika autobila “opel astra” iz kojeg je, navodno, pucano na Ivanovića, a koji se, kako tvrde prištinski organi, nalazi u centralnoj Srbiji.

U Ministarstvu pravde potvrdili su da nisu dobili nikakav dokument od Prištine, kao i da je Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo dvije zmolbe kojima kosovski istražni organi traže informacije u vezi sa slučajem. Tužilaštvo će im, kako kažu, odgovoriti čim prikupi podatke.

Predsjednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun smatra da se istraga odvija sporo i kaže da ne vjeruje da će Priština dostaviti sve relevantne podatke.

''To što ne pristaju da uključe Beograd u istragu ubistva, navodi na sumnju da Priština nema namjeru da bude potpuno otvorena. Jedino što smo dosad saznali jeste informacija o vlasniku automobila, koja zapravo predstavlja lažni trag. Logično je, onda, očekivati da će saznanja dostavljati selektivno i da neće podijeliti sa vlastima Srbije informacije koje možda ukazuju na umiješanost nekoga iz albanskih struktura na KiM''.

Drecun smatra da situaciju neće promijeniti zahtjev Rusije da se srpski istražni organi direktno uključe u rješavanje Ivanovićevog ubistva, ali ni izjava američkog ambasadora Kajla Skota da Priština treba da dostavi sve informacije Beogradu.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u četvrtak je saopštila da rezultati istrage o ubistvu nisu vidljivi i da izgleda kao da Priština i njeni pokrovitelji imaju šta da sakriju. Ona je kritikovala EU zbog ignorisanja tog slučaja.

Stefanović sa Skotom o istrazi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u petak je razgovarao sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o ubistvu Olivera Ivanovića. Oni su se saglasili da je važno da istraga o ovom slučaju brzo napreduje, kao i da sve strane moraju preduzeti neophodne korake u cilju rasvjetljavanja ovog zločina. Razgovarali su i o saradnji na polju bezbjednosti i organizovanog kriminala, kao i o situaciji u regionu.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

GRAD

28.01.2018 10:20

tragovi UBICE IDU ILI NE U SRBIJU

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

28.01.2018 11:22

Drecun u Srbiji je isto kao i Košarac kod nas. Odmah trči pred rudu i priča ono što mu šef partije želi čuti. Mislim da Srbiji uopšte nije interes da se riješi ubistvo Ivanovića, a to Drecun svojim svakodnevnim izjavama pokazuje. Nazivati čovjeka neprijateljem Srbije, a onda kukati za njim je najblaže rečeno kukavičluk. Ivanović je više smetao Srbiji nego Albancima, a i sam je jadan rekao da se Srbi u Mitrovici neboje Albanaca nego Srba.

ODGOVORITE
Name

Izraelac

28.01.2018 13:01

Bila je ranije drama oko nekih spiunskih kamera koje je vlast srbije postavila po Mitrovici i okolini.. Gomila novca je potrosena na te kamere i kao one su trabale da funkcionisu... Dje su sad te kamere i snimci ?

ODGOVORITE
Name

007 BOND

28.01.2018 14:06

Srbija nema sta da trazi na teritoriji druge drzave!!!

ODGOVORITE
Name

Sramota

28.01.2018 15:10

Sta se radi ! ! !

ODGOVORITE