Ђукић одушевљен клинцима и појачањима!

Тренер Партизана после утакмице са Горњиком (0:0) анализирао игру свог тима, али и учинак младих играча и фудбалера доведених у зимском прелазном року.

Фудбал 28.01.2018 | 10:00
Ђукић одушевљен клинцима и појачањима!
Није било голова у првој контролној утакмици Партизана на припремама у Лимасолу.

Али, тренер Мирослав Ђукић имао је више разлога да буде задовољан, јер оно што су два тима "парног ваљка" показала током утакмице против Горњика - потврђује да се добро тренира и да црно-бели полако подижу форму.

Занимљиво је било чути мишљење тренера српског првака о тројици новајлија. Јури Вакулко и Ђорђе Ивановић играли су у првом полувремену, док је Слободан Урошевић добио шансу у другом.

УРОШЕВИЋ

"Гурнули смо га на позицију која није његова, а он је задатке врхунски прихватио и одрадио. Видимо да Урошевић може да нам донесе доста тога у офанзиви, иако је његова позиција леви бек. Показао је да је играч за екипу", рекао је Ђукић.

Урошевић је против Горњика играо по левој страни офанзивног дела везног реда.

ИВАНОВИЋ

"Моћан је с лоптом и много тога може да реши у пар потеза. Биће плус у нападу Партизана, у шпицу. Опасан је по гол противника, а када буде свежији биће и бољи. Осећа се на њему терет претрчаних километара. Добили смо велико појачање", био је конкретан стратег црно-белих.

ВАКУЛКО

"У питању је играч који физички највише трпи, јер његови кондициони резултати нису на ниво на којем би требало да су. У игри Вакулка се види потенцијал и он ће нам брзо донети позитивне ствари. Има добар шут, добро ради с лоптом, прикључује се завршници", рекао је Ђукић.

Вакулко је против пољског тима играо на позицији задњег везног.

МЛАДИ

Ђукић се против Горњика на делу уверио у потенцијал младих играча, који су се прикључили тренинзима првог тима на Кипру. У другом полувремену играли су Армин Ђерлек, Лука Цуцин, Светозар Марковић, Јован Нишић, Страхиња Јовановић и Ђорђе Јовановић.

"Презадовољан сам њиховим учинком и односом. Изгледало је као да су од раније део наше екипе. Малтене су сви млади играчи добили шансу и искориситли је. Није се видела разлика. Добро је да имамо велики фонд играча, способних да се такмиче на високом нивоу", подвукао је Мирослав Ђукић.

УКУПНА ОЦЕНА

Тренер Партизана задовољан је оним што је видео за 90 минута против Горњика.

"Играли смо добро, агресивно, чврсто. Била је права такмичарска утакмица, европска. Задовољам сам трчањем и начином на који смо држали лопту. Недостајала нам је завршница... Треба нам још времена, јер у овом делу доминира физичка спрема".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар