Đukić oduševljen klincima i pojačanjima!

Trener Partizana posle utakmice sa Gornjikom (0:0) analizirao igru svog tima, ali i učinak mladih igrača i fudbalera dovedenih u zimskom prelaznom roku.

Fudbal 28.01.2018 | 10:00
Đukić oduševljen klincima i pojačanjima!
Nije bilo golova u prvoj kontrolnoj utakmici Partizana na pripremama u Limasolu.

Ali, trener Miroslav Đukić imao je više razloga da bude zadovoljan, jer ono što su dva tima "parnog valjka" pokazala tokom utakmice protiv Gornjika - potvrđuje da se dobro trenira i da crno-beli polako podižu formu.

Zanimljivo je bilo čuti mišljenje trenera srpskog prvaka o trojici novajlija. Juri Vakulko i Đorđe Ivanović igrali su u prvom poluvremenu, dok je Slobodan Urošević dobio šansu u drugom.

UROŠEVIĆ

"Gurnuli smo ga na poziciju koja nije njegova, a on je zadatke vrhunski prihvatio i odradio. Vidimo da Urošević može da nam donese dosta toga u ofanzivi, iako je njegova pozicija levi bek. Pokazao je da je igrač za ekipu", rekao je Đukić.

Urošević je protiv Gornjika igrao po levoj strani ofanzivnog dela veznog reda.

IVANOVIĆ

"Moćan je s loptom i mnogo toga može da reši u par poteza. Biće plus u napadu Partizana, u špicu. Opasan je po gol protivnika, a kada bude svežiji biće i bolji. Oseća se na njemu teret pretrčanih kilometara. Dobili smo veliko pojačanje", bio je konkretan strateg crno-belih.

VAKULKO

"U pitanju je igrač koji fizički najviše trpi, jer njegovi kondicioni rezultati nisu na nivo na kojem bi trebalo da su. U igri Vakulka se vidi potencijal i on će nam brzo doneti pozitivne stvari. Ima dobar šut, dobro radi s loptom, priključuje se završnici", rekao je Đukić.

Vakulko je protiv poljskog tima igrao na poziciji zadnjeg veznog.

MLADI

Đukić se protiv Gornjika na delu uverio u potencijal mladih igrača, koji su se priključili treninzima prvog tima na Kipru. U drugom poluvremenu igrali su Armin Đerlek, Luka Cucin, Svetozar Marković, Jovan Nišić, Strahinja Jovanović i Đorđe Jovanović.

"Prezadovoljan sam njihovim učinkom i odnosom. Izgledalo je kao da su od ranije deo naše ekipe. Maltene su svi mladi igrači dobili šansu i iskorisitli je. Nije se videla razlika. Dobro je da imamo veliki fond igrača, sposobnih da se takmiče na visokom nivou", podvukao je Miroslav Đukić.

UKUPNA OCENA

Trener Partizana zadovoljan je onim što je video za 90 minuta protiv Gornjika.

"Igrali smo dobro, agresivno, čvrsto. Bila je prava takmičarska utakmica, evropska. Zadovoljam sam trčanjem i načinom na koji smo držali loptu. Nedostajala nam je završnica... Treba nam još vremena, jer u ovom delu dominira fizička sprema".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar