У Кабулу расте број мртвих

Најмање 95 особа је погинуло, а 158 је повређено је у експлозији бомбе у возилу Хитне помоћи у Кабулу, саопштиле су авганистанске власти.

Свијет 27.01.2018 | 15:56
У Кабулу расте број мртвих
"Биланс сада износи 95 мртвих и 158 повредјених", рекао је Франс пресу портпарол министарства Вахид Маџрох.

Експлозија се догодила у кабулској четврти где се налазе канцеларије Европске уније и седиште авганистанског Министарства унутрашњих послова.

Одговорност за напад преузели су талибани, недељу дана нако што су извели напад и на хотел "Интерконтинентал" у Кабулу при чему је убијено више од 20 особа, јављају агенције. 

"Ово је масакр", рекао је Дејан Панић, координатор у Авганистану за италијанску хуманитарну групу "Имерџенси" (Емергенцy), која управља оближњом болницом, пренео је Ројтерс. 

Ниво упозорења на нападе је на максималном нивоу у Кабулу посебно у дипломатској четврти где се налазе амбасаде и седишта страних институција. 

Посланик Мирваис Јасини, који се налазио у близини када је одјекнула експлозија, рекао је да се возило Хитне помоћи приближило контролном пункту, у близини канцеларије Високог савета за мир и многобројних страних амбасада, и да је потом експлодирало. 

Он је додао да је велики број људи остао да лежи на земљи, преноси Ројтерс. 

Авганистанске снаге безбедности боре се против талибанима од 2014. године, када су САД и НАТО званично окончале мисију у тој земљи.

(Агенције)


Коментари / 0

Оставите коментар