U Kabulu raste broj mrtvih

Najmanje 95 osoba je poginulo, a 158 je povređeno je u eksploziji bombe u vozilu Hitne pomoći u Kabulu, saopštile su avganistanske vlasti.

Svijet 27.01.2018 | 15:56
U Kabulu raste broj mrtvih
"Bilans sada iznosi 95 mrtvih i 158 povredjenih", rekao je Frans presu portparol ministarstva Vahid Madžroh.

Eksplozija se dogodila u kabulskoj četvrti gde se nalaze kancelarije Evropske unije i sedište avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, nedelju dana nako što su izveli napad i na hotel "Interkontinental" u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba, javljaju agencije. 

"Ovo je masakr", rekao je Dejan Panić, koordinator u Avganistanu za italijansku humanitarnu grupu "Imerdžensi" (Emergency), koja upravlja obližnjom bolnicom, preneo je Rojters. 

Nivo upozorenja na napade je na maksimalnom nivou u Kabulu posebno u diplomatskoj četvrti gde se nalaze ambasade i sedišta stranih institucija. 

Poslanik Mirvais Jasini, koji se nalazio u blizini kada je odjeknula eksplozija, rekao je da se vozilo Hitne pomoći približilo kontrolnom punktu, u blizini kancelarije Visokog saveta za mir i mnogobrojnih stranih ambasada, i da je potom eksplodiralo. 

On je dodao da je veliki broj ljudi ostao da leži na zemlji, prenosi Rojters. 

Avganistanske snage bezbednosti bore se protiv talibanima od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

(Agencije)


Komentari / 0

Ostavite komentar