Обиљежена школска слава

Просвјетни радници и ученици Основних школа “Кнез Иво од Семберије” и “Свети Сава” у Бијељини, пригодним програмом обиљежили су данас школску славу Светог Саву.

Република Српска 27.01.2018 | 14:52
Обиљежена школска слава
Ускликнимо с љубављу светитељу Сави чуло се данас и у Бијељинској Основној школи “Кнез Иво од Семберије”. Ломљењем славског колача и свечаном академијом обиљежена је школска слава.

“Свети Сава за вријеме свог живота, а и послије, био је највећи српски молитвеник, с тога будимо дослиједни преци Светог Саве, ходајмо сигурно његовим стопама, његујмо српски језик, баштину и културу, порука је директора Основне школе “Кнез Иво од Семберије” који је такође истакао да је година за њима јако успјешна јер су ученици и наставници ове школе постигли веома запажене резултате на свим такмичењима. Међу њима истиче се ученик који је био учесник балканијаде из математике.”



Свој допринос дали су и најмлађи који су рецитовали о Светом Сави, а представили су се и приредбом која је била примјер заједничког рада наставника и ученика који одговорно иду путем Светог Саве. Достојно и достојанствено.

“Данас не би било образованих да није било Светог Саве, он је помогао образовању наше државе. Он је велики човјек којег кроз представе приказујемо у најбољем свјетлу”, каже тринаестогодишњи ученик Основне школе “Кнез Иво од Семберије” - Марко Ристић.



Пригодним програмом школска слава “Свети Сава” обиљежена је и у основној школи која носи име овог просветитеља.

“И ова школа постигла је велике резултате у протеклој школској години, тако да са поносом славимо. Имамо и ученика чији је рад објављен у Белгији, истиче директор Основне школе “Свети Сава” и наглашава да, осим што је реновирано 9 учионица, на зимском распусту су реновиране додатне 3 учионице, а започета је и замјена подова који су дотрајали.”

Савиндан се у свим школама у Републици Српској обиљежава као школска слава. Бити добар ученик и бити добар човјек Савино је завјештање које гаје многа дјеца школског узраста.

Уз богат културно-умјетнички програм, који су припремили ученици и професори, и ломљењем славског колача прослављена је школска слава Свети Сава у Гимназији “Филип Вишњић” Бијељина. 

Директор ове Јавне установе Владимир Шавија истакао је важност обиљежавања славе у част српског просветитеља. “Матија Бећковић рече  да је било срба и прије Светог Саве али само он је схватио ко је и шта је. Тако и ми уствари,било је гимназијалаца и професора и ученика али оно што ми треба да оставимо нашим ђацима је васпитање,образовање,култура. Тај светосавски начин живота можда не можемо пратити у модерном времену али се ученицима може указивати како треба да се живи,ради и поступа.” рекао је Шавија.

 И ове године пригодним програмом свој допринос али и таленат су показали ученици и професори. Бивши ученик Стефан Митровић није крио задовољство што је трећу годину заредом добио позив да буде кум славе. “Ово је велика част за мене и велика обавеза треба да покажем да сам заслужио да будем кум Гимназије. Свакако Гимназија ове године обиљежава 99 година постојања,тако да се надам да ћемо за стогодишњицу обезбедити да ова школа буде још боља и угледнија како у Бијељини,тако и у Републици Српској.” каже Митровић

Гимназијалци и даље остварују запажене резултате на пољу науке, а најуспјешнијима су уручене пригодне награде.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лединци

27.01.2018 16:45

Да ли је у духу Светосавља да се кумује од новца стеченог шверцом, лоповлуком,крадјом Мислим да Бијељина има честитији домачина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Панафлеx

27.01.2018 17:36

Кумује од паата које није исплатио мени и колегама, проклето вам било.

ОДГОВОРИТЕ