Obilježena školska slava

Prosvjetni radnici i učenici Osnovnih škola “Knez Ivo od Semberije” i “Sveti Sava” u Bijeljini, prigodnim programom obilježili su danas školsku slavu Svetog Savu.

Republika Srpska 27.01.2018 | 14:52
Obilježena školska slava
Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi čulo se danas i u Bijeljinskoj Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije”. Lomljenjem slavskog kolača i svečanom akademijom obilježena je školska slava.

“Sveti Sava za vrijeme svog života, a i poslije, bio je najveći srpski molitvenik, s toga budimo doslijedni preci Svetog Save, hodajmo sigurno njegovim stopama, njegujmo srpski jezik, baštinu i kulturu, poruka je direktora Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” koji je takođe istakao da je godina za njima jako uspješna jer su učenici i nastavnici ove škole postigli veoma zapažene rezultate na svim takmičenjima. Među njima ističe se učenik koji je bio učesnik balkanijade iz matematike.”



Svoj doprinos dali su i najmlađi koji su recitovali o Svetom Savi, a predstavili su se i priredbom koja je bila primjer zajedničkog rada nastavnika i učenika koji odgovorno idu putem Svetog Save. Dostojno i dostojanstveno.

“Danas ne bi bilo obrazovanih da nije bilo Svetog Save, on je pomogao obrazovanju naše države. On je veliki čovjek kojeg kroz predstave prikazujemo u najboljem svjetlu”, kaže trinaestogodišnji učenik Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” - Marko Ristić.



Prigodnim programom školska slava “Sveti Sava” obilježena je i u osnovnoj školi koja nosi ime ovog prosvetitelja.

“I ova škola postigla je velike rezultate u protekloj školskoj godini, tako da sa ponosom slavimo. Imamo i učenika čiji je rad objavljen u Belgiji, ističe direktor Osnovne škole “Sveti Sava” i naglašava da, osim što je renovirano 9 učionica, na zimskom raspustu su renovirane dodatne 3 učionice, a započeta je i zamjena podova koji su dotrajali.”

Savindan se u svim školama u Republici Srpskoj obilježava kao školska slava. Biti dobar učenik i biti dobar čovjek Savino je zavještanje koje gaje mnoga djeca školskog uzrasta.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, koji su pripremili učenici i profesori, i lomljenjem slavskog kolača proslavljena je školska slava Sveti Sava u Gimnaziji “Filip Višnjić” Bijeljina. 

Direktor ove Javne ustanove Vladimir Šavija istakao je važnost obilježavanja slave u čast srpskog prosvetitelja. “Matija Bećković reče  da je bilo srba i prije Svetog Save ali samo on je shvatio ko je i šta je. Tako i mi ustvari,bilo je gimnazijalaca i profesora i učenika ali ono što mi treba da ostavimo našim đacima je vaspitanje,obrazovanje,kultura. Taj svetosavski način života možda ne možemo pratiti u modernom vremenu ali se učenicima može ukazivati kako treba da se živi,radi i postupa.” rekao je Šavija.

 I ove godine prigodnim programom svoj doprinos ali i talenat su pokazali učenici i profesori. Bivši učenik Stefan Mitrović nije krio zadovoljstvo što je treću godinu zaredom dobio poziv da bude kum slave. “Ovo je velika čast za mene i velika obaveza treba da pokažem da sam zaslužio da budem kum Gimnazije. Svakako Gimnazija ove godine obilježava 99 godina postojanja,tako da se nadam da ćemo za stogodišnjicu obezbediti da ova škola bude još bolja i uglednija kako u Bijeljini,tako i u Republici Srpskoj.” kaže Mitrović

Gimnazijalci i dalje ostvaruju zapažene rezultate na polju nauke, a najuspješnijima su uručene prigodne nagrade.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ledinci

27.01.2018 16:45

Da li je u duhu Svetosavlja da se kumuje od novca stečenog švercom, lopovlukom,kradjom Mislim da Bijeljina ima čestitiji domačina.

ODGOVORITE
Name

Panaflex

27.01.2018 17:36

Kumuje od paata koje nije isplatio meni i kolegama, prokleto vam bilo.

ODGOVORITE