Бањалучки "златни олимпијац" на свјетском форуму!

Легендарни боксер из Бањалуке Антон Јосиповић позван је на свјетски боксерски форум у руском Сочију, који има за циљ уједињење свих љубитеља "племените вјештине" на планети.

Остали спортови 29.01.2018 | 11:45
Бањалучки "златни олимпијац" на свјетском форуму!
На првом свјетском боксерском форуму, који ће се одржати од 1. до 4. фебруара у Сочију, наћи ће се и олимпијски побједник из Лос Анђелеса - Антон Јосиповић.

На његову адресу стигло је писмо Боксерске федерације Русије и генералног секретара Умара Кремлева, који ће окупити највећа имена "племените вјештине" на свијету с циљем да уједине овај спорт.

За истим столом на форуму ће сједити челници Аматерске свјетске федерације (АИБА), све верзије Свјетске федерације ВБА, ВБЦ и ВБО, као и ИБФ, те шеик Ахмед ал Фахад Ал Ахмед ал Сабах, предсједник националних олимпијских комитета, који ће и отворити свјетски боксерски форум.

"Ово је велика част и признање за мене. Позивно писмо које сам добио да као олимпијски побједник присуствујем Свјетском боксерском форуму је и признање спорту Републике Српске, мојој Бањалуци, нашој боксерској породици. Достојно ћу да презентујем наш бокс, а идеја око уједињења овог спорта због његове будућности је за мене нешто позитивно и срећан сам што људи из бокса размишљају на тај начин. Посебно признање треба одати Боксерском савезу Русије који ће организовати овако гломазан скуп и окупити све што данас вриједи у свјетском боксу. Срећан сам што ћу бити дио тог укупног амбијента", изјавио је Јосаиповић, а пренио "Спортски журнал".

Бањалучки боксер ће пут Русије кренути у понедјељак заједно са Тадијом Качаром из Србије, који је недавно боравио у Бањалуци и посјетио у болници Маријана Бенеша.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар