Падавине у Кини: Затворени путеви

Обилне сњежне падавине данас су погодиле дијелове Кине, због чега су тамо затворени многи аутопутеви, док је велики број полазака возова и авионских летова отказан, а чак је прекинута и фудбалска утакмица између Вијетнама и Узбекистана у јужној кинеској покрајини.

Свијет 27.01.2018 | 13:31
Падавине у Кини: Затворени путеви
У средишњој провинцији Хубеи, дионице на више од 30 аутопутева су затворене због ледених услова, јавила је кинеска агенција Синхуа.

Три жељезничке станице у Вухану, главном граду провинције Хубеи, отказале су више од стотине полазака возова, наводи Ројтерс.

До подева је отказано 95 авионских летова на Међународном аеродрому Вухам Тианхе, због чега је 1.200 путника остало у невољи.



И аеродром у Нанингу, главном граду јужног кинеског аутономног региона Гуангси Џуанг, такође је отказао велики број летова.

У Чангџуу у јужној провинцији Ðијангсу, друга половина утакмице Азијског купа прекинута је пошто је снијег прекрио фудбалски терен.

Национални метеоролошки центар данас је прогласио наранџасти метео-аларм на сњежне олује у средишној и источној Кини, што је други највиши степен у кинеском метеоролошком упозоравајућем систему.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бецо

27.01.2018 17:53

Ловоо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бецир

27.01.2018 17:54

Треба и њима мало снијега па да виде како ја лијепа зима...

ОДГОВОРИТЕ