Padavine u Kini: Zatvoreni putevi

Obilne snježne padavine danas su pogodile dijelove Kine, zbog čega su tamo zatvoreni mnogi autoputevi, dok je veliki broj polazaka vozova i avionskih letova otkazan, a čak je prekinuta i fudbalska utakmica između Vijetnama i Uzbekistana u južnoj kineskoj pokrajini.

Svijet 27.01.2018 | 13:31
Padavine u Kini: Zatvoreni putevi
U središnjoj provinciji Hubei, dionice na više od 30 autoputeva su zatvorene zbog ledenih uslova, javila je kineska agencija Sinhua.

Tri željezničke stanice u Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, otkazale su više od stotine polazaka vozova, navodi Rojters.

Do podeva je otkazano 95 avionskih letova na Međunarodnom aerodromu Vuham Tianhe, zbog čega je 1.200 putnika ostalo u nevolji.



I aerodrom u Naningu, glavnom gradu južnog kineskog autonomnog regiona Guangsi Džuang, takođe je otkazao veliki broj letova.

U Čangdžuu u južnoj provinciji Ðijangsu, druga polovina utakmice Azijskog kupa prekinuta je pošto je snijeg prekrio fudbalski teren.

Nacionalni meteorološki centar danas je proglasio narandžasti meteo-alarm na snježne oluje u središnoj i istočnoj Kini, što je drugi najviši stepen u kineskom meteorološkom upozoravajućem sistemu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Beco

27.01.2018 17:53

Lovoo...

ODGOVORITE
Name

Becir

27.01.2018 17:54

Treba i njima malo snijega pa da vide kako ja lijepa zima...

ODGOVORITE