Јача међусобна сарадња

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је синоћ у Штутгарту да је велики број њемачких компанија већ дуго присутан у Српској и да се обим међусобне привредне сарадње појачава из године у годину.

Република Српска 27.01.2018 | 13:19
Јача међусобна сарадња
Ђокић је оцијенио да је томе допринијела и укупна активност коју Влада Српске спроводи путем Представништа Српске у Њемачкој у погледу развоја привредне сарадње са заинтересованим компанијама.

Он је додао да ресорно министарство очекује и жели да настави са активностима у Њемачкој, које су претходних година давале резултате.

"Желимо нове инвестиције и проширење дјеловања одређених привредних субјеката који су захваљујући нашим препорукама већ инвестирали у Српску у посљедњих неколико година", рекао је Ђокић, који ће као члан делегације Владе Српске присуствовати сутрашњем свечаном обиљежавању Дана Републике у Штутгарту.

Он је рекао новинарима да ће то бити нова прилика да се подржи и афирмише рад Представништва Српске у Њемачкој и у покрајини Баден-Виртемберг, као снажном привредно-индустријском центру.

"У досадашњем дијелу посјете имали смо контакте са представницима одређених компанија, а наредних дана ћемо имати још таквих сусрета. Највише их буде на централној свечаности обиљежавања Дана Републике. Увјерен сам да ће и овогодишња активност и посјета Владине делегације дати нове резултате", рекао је Ђокић.

Свечаном обиљежавању Дана Републике у Штутгарту данас у 18.00 часова присуствоваће предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, потпредсједник Владе Српске Сребренка Голић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић.

Обиљежавање Дана Републике у Штутгарту организавало је Представништво Српске у Њемачкој.

У организацији тог Представништва јуче су "Поште Српске" у Штутгарту представиле поштанске марке.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кум

27.01.2018 14:42

Ха,ха,ха овај свезнали министар појма нема ста прица битно је да стави коју девизну дневницу у дјеп и да види за коју наруквица ако има сансу да узме од какве фирме а да га питате које то Њемацке фирме раде са РС мислим да појма нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.01.2018 15:58

ДА ЛИ ОВАЈ ЂОКИЋ УОПШТЕ РАЗМИШЉА О СЕБИ КАКВ ЈЕ ,ШТА РАДИ И КОЈИ ЈЕ ПОТРЧКАЛО И УВЛАКАЧ. ЈА ЛИЧНО КОД ЊЕГА САМО ВИДИМ КАКО МУ РАСТЕ НОС .ЗГАДИО СЕ И БОГУ И НАРОДУ. КО ЊЕГА ПОДРЖАВА АЛАЛ МУ ВЈЕРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

27.01.2018 19:21

Министер звани 20 посто

ОДГОВОРИТЕ